ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!
Desertai

Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!
Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!

Jei pasiilgote kvapnaus ir itin skanaus kepinio prie arbatos ar kavos, siūlome išbandyti šį receptą. Bandelės bus tikrai ypatingo skonio, o jūsų namai maloniai kvepės cinamonu ir obuoliais. Šis kepinys nuo stalo dingsta tiesiog žaibišku greičiu!

Obuolių bandelės: receptas

Jums reikės:

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 15 g sausų mielių
  • 80 g sviesto
  • 1 kiaušinio + 1 trynio
  • 300 ml pieno
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 5 g druskos

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Juodosios arbatos keksas
Juodosios arbatos keksas
2025-11-05
Vieno dubens rabarbarų pyragas
Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas
2025-08-08
Karšti obuoliai: kaip Indija ieško vaisiaus, kuris išgyventų klimato kaitą
Karšti obuoliai: kaip Indija ieško vaisiaus, kuris išgyventų klimato kaitą
2025-06-16
Tobulas sūrio pyragas namuose: receptas, kuris pranoks kavinės desertą
Tobulas sūrio pyragas namuose: receptas, kuris pranoks kavinės desertą
2025-08-31
  • 4 obuolių
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 5 g cinamono
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 5 ml pieno

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruošime tešlą.

Į dubenį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską ir sausas mieles.

Viską gerai išmaišykite šluotele.

Palikite 15 minučių šiltoje vietoje.

Įmuškite vieną kiaušinį ir įdėkite dar vieną trynį.

Įberkite miltų, sudėkite minkštą sviestą ir rankomis minkykite tešlą.

Sudėkite tešlą į dubenį ir uždenkite medvilniniu rankšluosčiu.

Taip pat skaitykite

Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle – šventiškai atrodantis desertas
2025-08-01
Cinamono bandelių skonio sausainiai
Cinamono bandelių skonio sausainiai
2025-06-27
Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka
Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą
2025-07-23
Naminiai zefyrai. Kaip pasigaminti
Naminiai zefyrai patiko visai šeimai. Parduotuvėje daugiau nebeperkame.
2025-07-08

Leiskite pakilti 40 minučių.

Iškočiokite tešlą.

Dabar paruošime įdarą.

Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdis ir sutarkuokite stambia tarka.

Į keptuvę suberkite tarkuotus obuolius, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir šiek tiek patroškinkite.

Ant tešlos tolygiai paskirstykite įdarą.

Supjaustykite tešlą storesnėmis juostelėmis ir susukite.

Išklokite skardą kepimo popieriumi ir išdėliokite paruoštas bandeles.

Kiaušinio baltymą išplakite su pienu.  Šiuo mišiniu aptepkite bandeles.

Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių 180°C temperatūroje.

Štai ir viskas.

Skanaus!

Dar vienas receptas

Jums reikės:

  • 600 g kvietinių miltų
  • 40 g minkšto sviesto
  • 20+5 g granuliuoto cukraus
  • 180 ml drungno pieno
  • 2 obuolių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 15 g sausų mielių
  • 20 ml vandens
  • 150 g razinų
  • trynio + 10 ml pieno

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite miltus, sudėkite minkštą sviestą, įberkite 20 g cukraus ir įpilkite 180 ml drungno pieno.

Nulupkite obuolius, išimkite šerdis, supjaustykite mažesniais gabalėliais, sudėkite kiaušinių trynius ir sutrinkite trintuvu.

Gautą masę sumaišykite su miltų mišiniu.

Atskirame dubenyje sumaišykite sausas mieles su cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir supilkite į dubenį su kitais ingredientais.

Viską gerai išmaišykite, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir palikite valandą pakilti šiltoje vietoje.

Tešlą paskirstykite ant stalviršio, suberkite razinas ir iškočiokite storą cilindrą, kurį supjaustykite storesniais gabalėliais.

Kiekvieną gabalėlį iškočiokite, dėkite į riebalais išteptą apvalią kepimo formą, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir palikite pakilti maždaug 15 minučių.

Galiausiai aptepkite kiaušinio trynio ir pieno mišiniu, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 30 minučių.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BandelėsobuoliaiObuolių bandelės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl reikia pabarstyti miltais virtuvės kriauklę?
Gyvenimas

Kodėl reikia pabarstyti miltais virtuvės kriauklę?

Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu
Receptai

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu

Pamirškite svogūnus ir česnakus: galingas naminis sirupas, kuris padeda net rūkantiems!
Sveikata ir grožis

Pamirškite svogūnus ir česnakus: galingas naminis sirupas, kuris padeda net rūkantiems!

Sužinokite, kas skrenda virš galvų. Programėlė
IT naujienos

Norite sužinoti, kas skraido virš galvų? Tam yra programėlė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?