Apelsininiai lazdynų riešutų biskočiai (biscotti) – tai klasikiniai, du kartus kepti sausainiai, pasižymintys traškia tekstūra ir sodriu riešutiniu skoniu.
Apelsininiai lazdynų riešutų biskočiai (biscotti): receptas
Šie sausainiai idealiai tinka prie kavos ar arbatos, taip pat puikiai išsilaiko ir ilgai išlieka traškūs.
Ingredientai:
- 250 g kvietinių miltų
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- 250 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 200 g lazdyno riešutų (smulkintų)
- 1 apelsinas
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros ir iškloti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir cukrų dubenyje, tada pamažu įmaišyti kiaušinius, kol susidarys tešla. Įmaišyti lazdyno riešutus ir nutarkuotą apelsino žievelę.
3. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus švelniai minkyti tešlą ir padalyti ją į 2 dalis. Suformuoti pailgus volelius, maždaug po 25 cm ilgio. Sudėti ant paruoštos kepimo skardos ir kepti 25 min.
4. Išimti iš orkaitės, palikti šiek tiek atvėsti, tada supjaustyti kiekvieną volelį 1,5-2 cm storio riekelėmis. Išdėlioti riekeles ant kepimo skardos.
5. Grąžinti skardą į orkaitę ir kepti dar 5-7 min, apversti riekeles ir kepti dar 5-7 min, kol taps auksinės spalvos. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.