ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
Naudinga

Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Sultinį kiekvienas mūsų ruošia šiek tiek kitaip, tačiau gero skonio paslaptis slypi tinkamuose ingredientuose. Nors paprastai naudojame mėsą, šakniavaisius ir prieskonius, išbandę vieną nedidelę gudrybę – įdėję obuolį – pastebėsite, kaip sultinys įgauna visiškai naują skonio gilumą. Šis paprastas triukas ne tik suteikia subtilaus saldumo, bet ir praturtina patiekalo aromatą.

Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?

Kodėl į sultinį verta dėti obuolį?

Obuolys – iš pažiūros neįprastas ingredientas, tačiau jis puikiai tinka sultiniui gardinti. Vaisius virimo metu suminkštėja ir išskiria natūralius cukrus, kurie suteikia švelniai saldų poskonį. Tokį sultinį ypač verta ruošti su vištiena, žąsiena ar antiena. Be to, obuolio žievė neleidžia vaisiui suirti, todėl po virimo jį nesunku išimti.

Kiti netikėti ingredientai, praturtinantys sultinį

Jeigu norite dar įdomesnio skonio, kartu su obuoliu įmeskite gabalėlį imbiero – jis suteiks malonaus aštrumo. Virtuvės šefai rekomenduoja dar vieną gudrybę: į verdantį sultinį įpilkite kiaušinio baltymą. Jis surenka riebalų perteklių, sumažina sūrumą ir padeda išlaikyti sultinį skaidrų.

Kaip išvirti skaidrų sultinį?

Norint, kad sultinys nebūtų drumstas, verta prisiminti kelias taisykles. Mėsą reikia virti dviem etapais – pirmiausia trumpai pavirti ir nupilti vandenį, o tada užpilti švariu. Sultinį visada virkite ant silpnos ugnies, neuždengę dangčio. Prie aromato ir spalvos puikiai prisideda svogūnas su lukštu, kuris suteikia gražią auksinę spalvą.

Taip pat skaitykite

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
2025-07-28
Namuose ruoštas kaulų sultinys
Namuose ruoštas kaulų sultinys
2025-08-18
Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje
Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje
2025-10-07
Per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą
Jei mėgstate cinamoną, per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą
2025-07-30

Močiutės patarimai, kaip pagerinti sultinio skonį

Mūsų močiutės turėjo savų gudrybių: jos dažnai į sultinį dėdavo vaistinės gelsvės, kuri suteikia nepakartojamą aromatą. Persūdytą sultinį jos gelbėdavo įdėdamos visą bulvę – ji sugerdavo druskos perteklių. Jei sultinys vis tiek būdavo drumstas, padėdavo plaktas kiaušinio baltymas ar net bulvės.

Kaip suteikti sultiniui prabangaus skonio?

Norite, kad jūsų sultinys primintų restorano lygio patiekalą? Pabandykite naudoti skrudintus kaulus. Juos pakepkite orkaitėje su svogūnu ir česnaku, o tada virkite ilgai ir lėtai. Tokiu būdu sultinys įgaus sodresnį skonį ir malonų aromatą. Nepamirškite, jog prieskoniai ir natūralūs ingredientai visuomet yra geriau nei parduotuvėje esantys sultinio kubeliai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ObuolysSultinio virimasSultinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Baltijos jūros dugne rastas viduramžiais plaukiojęs laivas Gribshunden. Nuotraukos šaltinis: vrak.se
Įdomu

Baltijos jūros dugne rastas viduramžiais plaukiojęs laivas, atskleidęs daugiau apie tuometinę ginkluotę

Torto pagrindas: receptas
Desertai

Torto pagrindas, kurį visada pavyksta iškepti: mano mėgstamiausias receptas!

5 klaidingų įsitikinimų, kurie atima mūsų džiaugsmą ir laimę
Gyvenimas

5 klaidingi įsitikinimai, kurie atima mūsų džiaugsmą ir laimę

Suomiškas ritualas, kuris gali pakeisti jūsų sveikatą!
Sveikata ir grožis

Suomiškas ritualas, kuris gali pakeisti jūsų sveikatą!

Arbatos miegui vaistažolės
Sveikata ir grožis

Vaistažolių arbatos miegui – 5 geriausi pasirinkimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?