ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
Naudinga

Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Sultinį kiekvienas mūsų ruošia šiek tiek kitaip, tačiau gero skonio paslaptis slypi tinkamuose ingredientuose. Nors paprastai naudojame mėsą, šakniavaisius ir prieskonius, išbandę vieną nedidelę gudrybę – įdėję obuolį – pastebėsite, kaip sultinys įgauna visiškai naują skonio gilumą. Šis paprastas triukas ne tik suteikia subtilaus saldumo, bet ir praturtina patiekalo aromatą.

Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?

Kodėl į sultinį verta dėti obuolį?

Obuolys – iš pažiūros neįprastas ingredientas, tačiau jis puikiai tinka sultiniui gardinti. Vaisius virimo metu suminkštėja ir išskiria natūralius cukrus, kurie suteikia švelniai saldų poskonį. Tokį sultinį ypač verta ruošti su vištiena, žąsiena ar antiena. Be to, obuolio žievė neleidžia vaisiui suirti, todėl po virimo jį nesunku išimti.

Kiti netikėti ingredientai, praturtinantys sultinį

Jeigu norite dar įdomesnio skonio, kartu su obuoliu įmeskite gabalėlį imbiero – jis suteiks malonaus aštrumo. Virtuvės šefai rekomenduoja dar vieną gudrybę: į verdantį sultinį įpilkite kiaušinio baltymą. Jis surenka riebalų perteklių, sumažina sūrumą ir padeda išlaikyti sultinį skaidrų.

Kaip išvirti skaidrų sultinį?

Norint, kad sultinys nebūtų drumstas, verta prisiminti kelias taisykles. Mėsą reikia virti dviem etapais – pirmiausia trumpai pavirti ir nupilti vandenį, o tada užpilti švariu. Sultinį visada virkite ant silpnos ugnies, neuždengę dangčio. Prie aromato ir spalvos puikiai prisideda svogūnas su lukštu, kuris suteikia gražią auksinę spalvą.

Taip pat skaitykite

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
2025-07-22
Savaitę valgė vištienos sriubą: štai kas atsitiko sveikatai
Moteris savaitę kasdien valgė tik vištienos sriubą: štai kas atsitiko jos sveikatai
2025-08-19
Rikotos ledai su pistacijomis
Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas
2025-08-04
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
2025-09-06

Močiutės patarimai, kaip pagerinti sultinio skonį

Mūsų močiutės turėjo savų gudrybių: jos dažnai į sultinį dėdavo vaistinės gelsvės, kuri suteikia nepakartojamą aromatą. Persūdytą sultinį jos gelbėdavo įdėdamos visą bulvę – ji sugerdavo druskos perteklių. Jei sultinys vis tiek būdavo drumstas, padėdavo plaktas kiaušinio baltymas ar net bulvės.

Kaip suteikti sultiniui prabangaus skonio?

Norite, kad jūsų sultinys primintų restorano lygio patiekalą? Pabandykite naudoti skrudintus kaulus. Juos pakepkite orkaitėje su svogūnu ir česnaku, o tada virkite ilgai ir lėtai. Tokiu būdu sultinys įgaus sodresnį skonį ir malonų aromatą. Nepamirškite, jog prieskoniai ir natūralūs ingredientai visuomet yra geriau nei parduotuvėje esantys sultinio kubeliai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ObuolysSultinio virimasSultinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kuriozas Danijai priklausančioje Grenlandijoje: atėmė kūdikį iš motinos vos po gimdymo
Lietuva ir pasaulis

Kuriozas Danijai priklausančioje Grenlandijoje: atėmė kūdikį iš motinos vos po gimdymo

4 požymiai, rodantys, kad žmogus jus nuvils: kaip atpažinti neatsakingą asmenybę?
Gyvenimas

4 požymiai, rodantys, kad žmogus jus nuvils: kaip atpažinti neatsakingą asmenybę?

Miego svarba sveikatai
Sveikata ir grožis

Kaip miego kokybė veikia mūsų sveikatą? Mokslininkų žinutė

Kodėl norint proveržio produktyvume, vien DI neužtenka
Technologijos

Kodėl norint proveržio produktyvume, vien DI neužtenka

Kiek šaukštų majonezo per dieną galima suvalgyti, kad būtų išsaugota gera sveikata
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistas paaiškino, kiek šaukštų majonezo galima suvalgyti per dieną, kad būtų išsaugota gera sveikata

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?