ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis »  Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės
Sveikata ir grožis

 Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės
Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės

Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės – tai klasikinis Viduržemio jūros regiono patiekalas, kupinas skonio ir aromato. Lėtai kepant daržovės įgauna sodrų skonį ir malonią tekstūrą.

Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek vaišėms, ypač mėgstantiems lengvą, augalinės kilmės maistą.

Ingredientai:

  • 1 žalia paprika
  • 1 raudona paprika
  • 1 geltona paprika
  • 2 pomidorai
  • 2 baklažanai
  • 1 žalia cukinija
  • 1 geltona cukinija
  • 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 2½ valg. š. pomidorų pastos
  • 400 g ilgagrūdžių ryžių
  • 250 ml daržovių sultinio
  • didelė sauja petražolių
  • didelė sauja šviežios mėtos
  • 1 valg. š. džiovinto raudonėlio
  • ⅛ arb. š. aitriosios paprikos dribsnių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros.
2. Pirmiausia paruošti daržoves įdarymui. Nupjauti paprikų ir pomidorų viršūnėles, kad susidarytų dangteliai – viršūnėles atidėti. Iš paprikų išimti sėklas ir išmesti. Iš pomidorų išskobti minkštimą ir sėklas – juos pasilikti. Baklažanus ir cukinijas perpjauti išilgai ir išskobti vidų, suformuojant valteles įdarui. Visą išskobtą cukinijų, baklažanų ir pomidorų minkštimą smulkiai sukapoti.
3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir kepti smulkiai pjaustytą svogūną su trintu česnaku 3-5 min, kol suminkštės. Sudėti sukapotą daržovių minkštimą ir pomidorų pastą. Troškinti apie 10 min, kol viskas suminkštės.
4. Įmaišyti ryžius ir 150 ml daržovių sultinio, užvirti ir troškinti apie 10 min, kartais pamaišant. Pagardinti druska, pipirais, įmaišyti žoleles ir aitriąją papriką.
5. Įdėti daržovių „valteles“ į kepimo indą ir prikrauti į jas ryžių mišinio. Ant paprikų ir pomidorų uždėti dangtelius, viską pašlakstyti likusiu aliejumi.
6. Į kepimo indą supilti likusį sultinį, uždengti folija ir kepti 1 val. Nuimti foliją ir kepti dar 15-30 min, kol daržovės ir ryžiai bus iškepę.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Taip pat skaitykite

Ar naudojate daugkartinę gertuvę? Nauji tyrimai kelia nerimą
Ar naudojate plastikinę daugkartinę gertuvę? Nauji tyrimai kelia nerimą
2025-07-07
Rukolos nauda sveikatai: kodėl verta ją įtraukti į savo mitybą
Rukolos nauda sveikatai: kodėl verta ją įtraukti į savo mitybą
2025-08-04
Ar galite valgyti kiaušinius kasdien: mitybos specialistų atsakymas
Ar galite valgyti kiaušinius kasdien: mitybos specialistų atsakymas
2025-06-30
Visi bjaurisi šio augalo skoniu, bet jo nauda – stulbinanti
Visi bjaurisi šio augalo skoniu, tačiau jis nepakeičiamas mūsų sveikatai
2025-06-03

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėspaprikosryžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl pilvo riebalai nekinta net laikantis sveiko gyvenimo būdo? Gydytojos paaiškinimas
Sveikata ir grožis

Kodėl pilvo riebalai nekinta net laikantis sveiko gyvenimo būdo? Gydytojos paaiškinimas

2025-07-18
Kaip tinkamai naudoti maskuoklį jaunatviškam įvaizdžiui?
Sveikata ir grožis

Kaip tinkamai naudoti maskuoklį jaunatviškam įvaizdžiui?

2025-07-07
Svarbūs atradimai kovoje su Huntingtono liga: ankstyva ligos diagnostika
Sveikata ir grožis

Svarbūs atradimai kovoje su Huntingtono liga: ankstyva ligos diagnostika

2025-08-08
Miego padėtis ir nauda sveikatai
Sveikata ir grožis

Miego padėtis: nesitikėjau, kad visą laiką miegojau neteisingai

2025-07-26

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?