ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Aromatingas keksas – paprastas paruošti
Desertai

Aromatingas keksas – paprastas paruošti

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Aromatingas keksas – tai klasikinis „bundt“ keksas – purios, švelniai saldžios tešlos kepinys, kuris išsiskiria dailia forma ir sviestine tekstūra. Jo skonis subalansuotas – lengvai vanilinis, su subtilia jogurto gaiva, o kepant susiformuoja auksinė plutelė.

Aromatingas keksas
Aromatingas keksas

Aromatingas keksas: receptas

Toks pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui, nes atrodo įspūdingai ir maloniai nustebina savo minkštumu.

Ingredientai:

  • 225 g sviesto
  • 300 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml natūralaus jogurto
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • ½ arb. š. druskos
  • 300 g kvietinių miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 25 g sviesto (ištirpinto, formai ištepti)
  • 2 valg. š. miltų (formai)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti kekso su skyle kepimo formą: padėti ją į šaldytuvą 5 min. Tada konditeriniu teptuku ištepti vidų ištirpintu sviestu, kruopščiai ištepant visas formos raukšleles. Sviestas turi prilipti prie sienelių. Jei jis nubėga žemyn, reiškia, kad forma dar nepakankamai atvėsusi, todėl vėl įdėti ją į šaldytuvą dar 5 min ir pakartoti tepimą. Kai vidus bus visiškai ir gausiai padengtas sviestu – pabarstyti miltais. Sukant formą, paskirstyti juos plonu, tolygiu sluoksniu. Lengvai stukstelėti formą į stalviršį, kad nubyrėtų pertekliniai miltai, o likusius pašalinti apvertus formą.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje plakti sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Po vieną įmušti kiaušinius, tuomet įmaišyti jogurtą, vanilę ir druską. Suberti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
3. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir lengvai stukstelėti formą į stalviršį, kad masė tolygiai pasiskirstytų.
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-50 min, kol į centrą įsmeigtas pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei pyragas pradeda per greitai skrusti, viršų uždengti kepimo folija.
5. Palikti keksą formoje 10 min, tuomet atsargiai atlaisvinti kraštus peiliu ir išversti ant grotelių. Nuimti formą ir palikti visiškai atvėsti. Tokį pyragą galima aplieti tirpintu šokoladu ar tiesiog apibarstyti cukraus pudra.

Taip pat skaitykite

Sotūs pusryčiai, kuriuos paruošite iš avižinių dribsnių ir obuolių
Sotūs pusryčiai, kuriuos paruošite iš avižinių dribsnių ir obuolių: numesti kilogramai nebegrįš!
2025-09-14
Juoduojančios bulvės: ar jas saugu valgyti ir kaip to išvengti?
Juoduojančios bulvės: ar jas saugu valgyti ir kaip to išvengti?
2025-08-28
Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
2025-09-29
Itališkas vištienos apkepas
Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui
2025-07-09

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aromatingas keksasdesertaikeksaskepiniaiPaprastas keksas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokias klaidas darome ir jomis pritraukiame vagis?
Gyvenimas

Kokias klaidas darome namuose ir jomis pritraukiame vagis?

JAV nutraukia karo Ukrainoje finansavimą. J. D, Vance. Nuotraukos šaltinis: lrt.lt
Lietuva ir pasaulis

Vašingtonas traukiasi: JAV nutraukia karo Ukrainoje finansavimą ir perduoda atsakomybę Europai

Įsidėmėkite šiuos patarimus - pravers tiek dabar, tiek po Vėlinių
Sodas ir daržas

Įsidėmėkite šiuos patarimus – pravers tiek dabar, tiek po Vėlinių

Mitybos sutrikimas: viskas, ką reikia žinoti apie šią ligą
Sveikata ir grožis

Mitybos sutrikimai: viskas, ką reikia žinoti apie šią ligą

Ekspertai atskleidė išmanius būdus, kaip atsikratyti galvos skausmo be jokių vaistų
Sveikata ir grožis

Ekspertai atskleidė išmanius būdus, kaip atsikratyti galvos skausmo be jokių vaistų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?