Aromatingas keksas – tai klasikinis „bundt“ keksas – purios, švelniai saldžios tešlos kepinys, kuris išsiskiria dailia forma ir sviestine tekstūra. Jo skonis subalansuotas – lengvai vanilinis, su subtilia jogurto gaiva, o kepant susiformuoja auksinė plutelė.
Aromatingas keksas: receptas
Toks pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui, nes atrodo įspūdingai ir maloniai nustebina savo minkštumu.
Ingredientai:
- 225 g sviesto
- 300 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 200 ml natūralaus jogurto
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- ½ arb. š. druskos
- 300 g kvietinių miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 25 g sviesto (ištirpinto, formai ištepti)
- 2 valg. š. miltų (formai)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paruošti kekso su skyle kepimo formą: padėti ją į šaldytuvą 5 min. Tada konditeriniu teptuku ištepti vidų ištirpintu sviestu, kruopščiai ištepant visas formos raukšleles. Sviestas turi prilipti prie sienelių. Jei jis nubėga žemyn, reiškia, kad forma dar nepakankamai atvėsusi, todėl vėl įdėti ją į šaldytuvą dar 5 min ir pakartoti tepimą. Kai vidus bus visiškai ir gausiai padengtas sviestu – pabarstyti miltais. Sukant formą, paskirstyti juos plonu, tolygiu sluoksniu. Lengvai stukstelėti formą į stalviršį, kad nubyrėtų pertekliniai miltai, o likusius pašalinti apvertus formą.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje plakti sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Po vieną įmušti kiaušinius, tuomet įmaišyti jogurtą, vanilę ir druską. Suberti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
3. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir lengvai stukstelėti formą į stalviršį, kad masė tolygiai pasiskirstytų.
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-50 min, kol į centrą įsmeigtas pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei pyragas pradeda per greitai skrusti, viršų uždengti kepimo folija.
5. Palikti keksą formoje 10 min, tuomet atsargiai atlaisvinti kraštus peiliu ir išversti ant grotelių. Nuimti formą ir palikti visiškai atvėsti. Tokį pyragą galima aplieti tirpintu šokoladu ar tiesiog apibarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.