Aromatingas obuolių pyragas – minkštas, drėgnas ir kvapnus pyragas, kuriame dera švelnus prieskonių aromatas ir natūralus obuolių saldumas.
Aromatingas obuolių pyragas: receptas
Auksinės spalvos kepinys su lengvai traškia plutele – tobulas pasirinkimas jaukiam desertui ar prie puodelio arbatos.
Ingredientai:
- 150 g sviesto (minkšto)
- 75 g cukraus
- 75 g šviesaus rudojo cukraus
- ¼ arb. š. malto muskato
- ¼ arb. š. malto cinamono
- ¼ arb. š. druskos
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 3 kiaušiniai
- 175 g miltų
- 35 g viso grūdo miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2 obuoliai (nulupti, išvalyti)
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 15 g rudojo demerara cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepti 20 cm skersmens kepimo formą sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Elektriniu plakikliu išplakti sviestą, cukrų, rudąjį cukrų, muskatą, cinamoną, druską ir vanilės ekstraktą, kol masė taps puri ir šviesi.
3. Po vieną įmušti kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakant.
4. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos, tada palaipsniui įmaišyti į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį, naudojantis mentele arba šaukštu. Gerai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų gumuliukų.
5. Obuolius supjaustyti gabalėliais ir juos apvolioti kukurūzų krakmole, kad jie pasidengtų tolygiai. Įmaišyti obuolius į tešlą.
6. Supilti tešlą į paruoštą formą ir pabarstyti demerara cukrumi. Kepti apie 45 min arba tol, kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus.
7. Išimti iš orkaitės ir leisti pyragui visiškai atvėsti formoje.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.