Aromatingi bananų keksiukai – šie bananiniai keksiukai pasižymi drėgnumu ir švelniu prieskonių aromatu. Keksiukai yra minkšti, purūs ir subtiliai saldūs.
Aromatingi bananų keksiukai: receptas
Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek kaip saldus užkandis prie arbatos ar kavos.
Ingredientai:
- 75 g sviesto
- 250 g savaime kylančių miltų (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. sodos
- žiupsnelis druskos
- ½ arb. š. malto cinamono
- ½ arb. š. malto muskato
- 115 g cukraus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 2 bananai
- 2 kiaušiniai
- 125 ml pieno
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištirpinti sviestą ir leisti jam atvėsti. Gerai sutrinti bananus. Dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskatą, suberkite cukrų ir išmaišyti.
2. Kitame dubenyje šakute išplakti kiaušinius, vanilės ekstraktą, ištirpintą sviestą ir pieną. Įmaišyti trintus bananus.
3. Sausų ingredientų centre padaryti duobutę ir supilti kiaušinių mišinį. Šakute atsargiai išmaišyti (nemaišyti per daug), kol gausis nelygi tešla.
4. Į keksiukų formą įdėti popierines formeles arba gerai ją ištepti aliejumi ar sviestu. Į kiekvieną formelę dėti tešlos beveik iki viršaus (jei norisi, ant viršaus galima uždėti po graikinio riešuto puselę).
5. Kepti 20-25 min, kol keksiukai ims atsiskirti nuo kraštų juos palietus. Keksiukų formą 5 min atvėsinti ant grotelių, tuomet išimti keksiukus ir dar 5 min palikite ant grotelių prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.