ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu
Makaronų patiekalai

Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronai su aštriu pesto padažu
Makaronai su aštriu pesto padažu

Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu – šis makaronų su pesto padažu receptas yra puikus pasirinkimas ieškantiems lengvo, bet itin aromatingo patiekalo. Naudojamas jelapenas suteikia išskirtinio aštrumo padažui, tad jo naudoti reikėtų pagal savo skonį.

Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu: receptas

Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę papildyti kitais ingredientais, pritaikant jį pagal savo skonį ir mėgstamus priedus

Ingredientai:

Pesto padažui:

  • 225 g graikinių riešutų (smulkintų)
  • 2 skiltelės česnako (stambiai supjaustytos)
  • 1 jalapenas
  • 250 g sūrio (tarkuoto)
  • 2 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. juodųjų pipirų
  • 85 g špinatų
  • 85 g gražgarsčių (rukolos)
  • 60 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

    Makaronams:
  • 450 g fusilli makaronų
  • Gabalėlis kietojo sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl
2025-07-07
Lašišos salotos su čiorizo dešra
Lašišos salotos su čiorizo dešra
2025-06-05
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas
2025-07-07
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
2025-09-04
Gaminimo eiga:

1. Paruošti pesto padažui į maisto smulkintuvą sudėti graikinius riešutus, česnaką, jalapeną (jeigu nesinori labai aštriai, galima pašalinti sėklytes), tarkuotą sūrį, druską ir pipirus.
2. Viską sutrinti iki vientisos masės.
3. Tada sudėti špinatus ir rukolą, vėl sutrinti.
4. Po truputį, įjungus kombainą, pilti alyvuogių aliejų ir maišyti, kol padažas taps vientisas.
5. Dideliame puode užvirinti pasūdytą vandenį ir sudėti virti makaronus. Juos išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
6. Nukošti, pasiliekant apie 225 ml vandens padažo skystinimui.
7. Ant išvirtų makaronų sudėti paruoštą pesto padažą.
8. Gerai išmaišyti ir, jei reikia, įpilti šiek tiek likusio makaronų vandens, kad padažas taptų skystesnis.
9. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
10. Patiekiant pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.

Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:makaronaiPesto padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar ši strategija JAV reiškia pranašumą visame pasaulyje?
Technologijos

Ar ši strategija JAV reiškia pranašumą visame pasaulyje?

Kaip sodinti agurkus, kad gautumėte gausų derlių?
Sodas ir daržas

Kaip sodinti agurkus, kad gautumėte gausų derlių su minimaliomis pastangomis

Vyno etiketas: dažniausios klaidos, kurias daro net patyrę
Gyvenimas

Vyno etiketas: dažniausios klaidos, kurias daro net ir patyrę mėgėjai

Gliuteno netoleravimo požymiai, kurių geriau neignoruoti
Sveikata ir grožis

Gliuteno netoleravimo požymiai, kurių geriau neignoruoti

Itališkas vištienos apkepas
Apkepai

Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?