ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Avinžirnių troškinys su čioriso
Receptai

Avinžirnių troškinys su čioriso

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Avinžirnių troškinys su čioriso – tai sotus ir aromatingas troškinys, kuriame dera čiorizo pikantiškumas, avinžirnių švelnumas, pomidorų gaiva ir lengvai kartstelėję kopūstų lapai.

Avinžirnių troškinys su čioriso
Avinžirnių troškinys su čioriso

Avinžirnių troškinys su čioriso: receptas

Patiekalas yra sodrus, šildantis ir puikiai tinka tiek jaukiems šeimos pietums, tiek vakarienei su draugais.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 75 g chorizo dešros
  • 1 arb. š. maltos aitriosios paprikos
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 200 ml karšto vandens
  • 2 valg. š. pomidorų tyrės
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 75 g kale kopūstų
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir trintą česnaką, kepti 2-3 min, retkarčiais pamaišant, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Kol svogūnas kepa, supjaustyti chorizo maždaug 1,5 cm griežinėliais. Sudėti juos į puodą kartu su rūkyta paprika ir kepti dar 1-2 min.
3. Supilti konservuotus pomidorus, vandenį ir sudėti pomidorų tyrę, gerai išmaišyti. Užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros.
4. Nukošti avinžirnius, nuplauti po šaltu vandeniu ir suberti į pomidorų mišinį. Vėl užvirti ir virti dar 8-10 min, retkarčiais pamaišant, kol padažo kiekis sumažės maždaug per pusę.
5. Sudėti kale kopūstus (be stiebų) ir virti dar 1-2 min, kol jie suminkštės. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
6. Patiekti dubenėliuose kartu su traškia duona.

Taip pat skaitykite

Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Citrininis nekeptas sūrio pyragas
2025-07-04
Tortilijos pica pusryčiams
Tortilijos pica pusryčiams
2025-06-04
Kreminė bulvių sriuba
Kreminė bulvių sriuba – dubenėlis šilumos
2025-07-07
Kiniškos kopūstų salotos
Kiniškos kopūstų salotos: skaniausios, kokias kada nors valgėte!
2025-09-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaiAvinžirnių patiekalaiAvinžirnių troškinysAvinžirnių troškinys su čiorisoTroškinys

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl braškes visada reikia plauti su soda ir kokia iš to nauda?
Naudinga

Kodėl braškes visada reikia plauti su soda ir kokia iš to nauda?

Kodėl naktį kyla alkio priepuoliai ir kaip tai įveikti?
Sveikata ir grožis

Kodėl naktį kyla alkio priepuoliai ir kaip tai įveikti?

Štai 5 vietos Europoje, kur jūsų laukia nuostabus paviršinis nardymas.
Įdomu

Mėgstate stebėti povandeninį pasaulį? Štai 5 vietos Europoje, kur jūsų laukia nuostabus paviršinis nardymas

Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta
Naudinga

Pesto padažas – paruošti namuose itin paprasta

Kodėl katė priekinėmis letenomis mėgsta minkyti šeimininko pilvą?
Gyvenimas

Kodėl katė priekinėmis letenomis mėgsta minkyti šeimininko pilvą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?