Avinžirnių troškinys su čioriso – tai sotus ir aromatingas troškinys, kuriame dera čiorizo pikantiškumas, avinžirnių švelnumas, pomidorų gaiva ir lengvai kartstelėję kopūstų lapai.

Avinžirnių troškinys su čioriso: receptas
Patiekalas yra sodrus, šildantis ir puikiai tinka tiek jaukiems šeimos pietums, tiek vakarienei su draugais.
Ingredientai:
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 75 g chorizo dešros
- 1 arb. š. maltos aitriosios paprikos
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 200 ml karšto vandens
- 2 valg. š. pomidorų tyrės
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 75 g kale kopūstų
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir trintą česnaką, kepti 2-3 min, retkarčiais pamaišant, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Kol svogūnas kepa, supjaustyti chorizo maždaug 1,5 cm griežinėliais. Sudėti juos į puodą kartu su rūkyta paprika ir kepti dar 1-2 min.
3. Supilti konservuotus pomidorus, vandenį ir sudėti pomidorų tyrę, gerai išmaišyti. Užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros.
4. Nukošti avinžirnius, nuplauti po šaltu vandeniu ir suberti į pomidorų mišinį. Vėl užvirti ir virti dar 8-10 min, retkarčiais pamaišant, kol padažo kiekis sumažės maždaug per pusę.
5. Sudėti kale kopūstus (be stiebų) ir virti dar 1-2 min, kol jie suminkštės. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
6. Patiekti dubenėliuose kartu su traškia duona.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.