Avižinė košė su bananais – šis patiekalas suteikia energijos dienos pradžiai ir maloniai nustebina švelniu skoniu bei lengva tekstūra.
Avižinė košė su bananais: receptas
Puikus pasirinkimas sveikiems pusryčiams, tinka ieškantiems subalansuoto ir greitai paruošiamo patiekalo.
Ingredientai:
- 20 g avižinių dribsnių
- 100 ml pieno (lieso)
- 100 ml kokosų vandens
- 1 bananas (mažas)
- žiupsnelis malto cinamono (nebūtina)
- saldiklis pagal skonį (nebūtina)
- Saujelė šilauogių (patiekti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Avižinius dribsnius, pieną ir kokosų vandenį sudėti į puodą ir palikti šaldytuve per naktį. Galima šį žingsnį ir praleisti, tuomet košę reikės virti ilgiau.
2. Prieš pusryčius dėti puodą ant silpnos kaitros, įdėti pusę griežinėliais pjaustyto banano ir, jei naudojamas, cinamono. Virti 3-5 min.
3. Patiekti šiltame dubenėlyje, ant viršaus uždėti likusius banano griežinėlius ir, jei norisi, pasaldinti mėgstamu saldikliu, bei užberti šilauogių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.