ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Avižiniai batonėliai – naudingas užkandis visai šeimai. Išbandykite receptą
Desertai

Avižiniai batonėliai – naudingas užkandis visai šeimai. Išbandykite receptą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Avižiniai batonėliai receptas
Avižiniai batonėliai receptas

Pastaruoju metu labai populiariais tampa grūdų batonėliai, kurie ne tik suteikia maistinių medžiagų, baltymų ir mineralų, bet ir padeda numalšinti apetitą iki kito valgymo. Nors galite rasti įvairių prekių ženklų batonėlių, ekspertai pataria pasigaminti avižiniai batonėliai atneš ne tik džiaugsmo, bet ir taps sveiku užkandžiu!

Šiais batonėliais galėsite mėgautis po kiekvienos treniruotės energijai atgauti. Avižiniai grūdų batonėliai turi daugybę privalumų! Jie yra puikus energijos šaltinis dėl sudėtinių angliavandenių ir geležies, o tai padeda išvengti anemijos.

Be to, juose gausu geležies, o, skirtingai nei kiti perdirbti užkandžiai, šie batonėliai neturi dažiklių ar kitų sveikatai kenksmingų priedų.

Avižiniai batonėliai su medumi ir riešutais

Šis receptas yra paprastas ir leidžia pritaikyti jį pagal savo skonį, keičiant riešutus ir pridedant džiovintų vaisių ar kitų prieskonių.

Avižiniai batonėliai su medumi ir riešutais receptas

Jums reikės:

  • 250 g avižinių dribsnių (geriausia viso grūdo)
  • 60 g susmulkintų riešutų (migdolai, graikiški riešutai, lazdyno riešutai – rinkitės pagal skonį)
  • 30 g sėklų (moliūgų, saulėgrąžų – pasirinktinai)
  • 100 g medaus (kiekis gali būti koreguojamas pagal pageidaujamą saldumą)
  • 100 g nerafinuoto kokosų aliejaus, ištirpinto
  • 15 ml vandens (apytiksliai 1 valgomasis šaukštas)
  • 2,5 ml vanilės ekstrakto (apytiksliai 1/2 arbatinio šaukštelio)
  • Žiupsnelis druskos
  • Pasirinktinai: 30 g džiovintų vaisių (raisinų, spanguolių), prieskonių (cinamono, imbiero) – kiekis pagal skonį.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:

  1. Susmulkinkite riešutus, jei reikia. Džiovintus vaisius ir sėklas pasirinktinai susmulkinkite.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, riešutus, sėklas, džiovintus vaisius (jei naudojate) ir prieskonius (jei naudojate).
  3. Atskirame inde sumaišykite medų, ištirpintą kokosų aliejų, vandenį, vanilės ekstraktą ir druską.
  4. Supilkite šlapius ingredientus į dubenį su sausais ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai apdengti.
  5. Išklotame kepimo popieriumi kepimo indelyje tolygiai paskleiskite mišinį. Kepkite 180°C temperatūroje apie 20-25 minutes, arba kol batonėliai taps auksinės spalvos ir šiek tiek apskrus. Stebėkite kepimo procesą, kad jie neapdegtų.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir leiskite masei visiškai atvėsti. Tada supjaustykite ją norimo dydžio gabalėliais.

Laikymas: Atvėsintus batonėlius laikykite sandariai uždarytame inde kambario temperatūroje iki 5 dienų arba šaldytuve iki 2 savaičių.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis:
https://www.terra.cl/

ŽYMOS:Avižiniai batonėliaimedusRiešutai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
Receptai

Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu

2025-06-04
Kurie riešutai patys maistingiausi ir turi didžiausią naudą mūsų organizmui?
Sveikata ir grožis

Kurie riešutai patys maistingiausi ir turi didžiausią naudą mūsų organizmui?

2025-06-05
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
Receptai

Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu

2025-06-05
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)
Receptai

Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?