Bananinės spurgytės – minkštos, aromatingos ir švelniai saldžios, su lengvu vanilės prieskoniu. Apvoliotos cukruje jos tampa traškios išorėje, o viduje išlieka purios.
Bananinės spurgytės: receptas
Tai gardus ir jaukus desertas, kuris puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek popietės užkandžiui.
Ingredientai:
- 350 g miltų
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- didelis žiupsnelis druskos
- 1 valg. š. cukraus
- 1 bananas
- 1 kiaušinis
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 3 valg. š. aliejaus, plius papildomai gruzdinimui
- 175 ml riebaus pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
2. Kitame dubenyje sutrinti bananą iki vientisos masės. Įmaišyti kiaušinį, vanilės ekstraktą ir aliejų.
3. Banano mišinį kartu su pienu supilti į miltų mišinį ir plakti kol gausis tiršta tešla.
4. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų iki 150°C temperatūros.
5. Dviejų šaukštų pagalba suformuoti nedideles spurgytes ir jas atsargiai dėti į karštą aliejų. Dėti tiek spurgų, kad jos laisvai keptų ir judėtų aliejuje. Kiekvienas kepimas užtruks apie 4-5 min.
6. Išgriebti spurgas kiaurasamčiu ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai. Apvolioti spurgas cukruje.
Spurgas patiekite šiltas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.