ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Bananinės spurgytės
Desertai

Bananinės spurgytės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-26
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Bananinės spurgytės
Bananinės spurgytės

Bananinės spurgytės – minkštos, aromatingos ir švelniai saldžios, su lengvu vanilės prieskoniu. Apvoliotos cukruje jos tampa traškios išorėje, o viduje išlieka purios.

Bananinės spurgytės: receptas

Tai gardus ir jaukus desertas, kuris puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek popietės užkandžiui.

Ingredientai:

  • 350 g miltų
  • 1 valg. š. kepimo miltelių
  • didelis žiupsnelis druskos
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 bananas
  • 1 kiaušinis
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 3 valg. š. aliejaus, plius papildomai gruzdinimui
  • 175 ml riebaus pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
2. Kitame dubenyje sutrinti bananą iki vientisos masės. Įmaišyti kiaušinį, vanilės ekstraktą ir aliejų.
3. Banano mišinį kartu su pienu supilti į miltų mišinį ir plakti kol gausis tiršta tešla.
4. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų iki 150°C temperatūros.
5. Dviejų šaukštų pagalba suformuoti nedideles spurgytes ir jas atsargiai dėti į karštą aliejų. Dėti tiek spurgų, kad jos laisvai keptų ir judėtų aliejuje. Kiekvienas kepimas užtruks apie 4-5 min.
6. Išgriebti spurgas kiaurasamčiu ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai. Apvolioti spurgas cukruje.
Spurgas patiekite šiltas.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aliejuje keptos spurgosBananinės spurgytėsspurgosSpurgos su bananais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sviestiniai sausainiai su uogiene
Desertai

Sviestiniai sausainiai su uogiene

2025-07-16
Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
Blynai

Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai

2025-06-21
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
Receptai

Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena

2025-06-24
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
Desertai

Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?