Bananų duona su kava – šis pyragas išsiskiria švelnia tekstūra, sodriu skoniu ir lengvu kavos bei prieskonių aromatu. Jis maloniai saldus ir drėgnas.

Bananų duona su kava: receptas
Tobulas pasirinkimas desertui ar popietės pertraukai su kavos puodeliu.
Ingredientai:
- 3 bananai (labai prinokę)
- 110 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 valg. š. tirpios kavos
- Žiupsnelis muskato riešuto (arba cinamono)
- Žiupsnelis druskos
- 85 g sviesto (ištirpinto)
- 225 g miltų
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- 100 g šokolado (nebūtina)
Gaminimo eiga:
1. Tirpią kavą užpilti truputėliu verdančio vandens, išmaišyti ir atidėti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros ir ištepti kekso formą riebalais.
3. Dubenyje sutrinti bananus su cukrumi, kiaušiniais, kava, muskatu ir druska, kol viskas gerai susimaišys. Įmaišyti tirpintą sviestą, miltus ir, jei naudojamas, kapotą šokoladą.
4. Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti 50 min – patikrinti mediniu pagaliuku, ištraukus jis turi būti švarus.
5. Išimti iš orkaitės, palikti šiek tiek atvėsti formoje, tuomet išimti ir visiškai atvėsinti ant grotelių. Patiekti supjaustytą riekelėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.