ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Bananų traškučiai – natūraliai saldūs
Receptai

Bananų traškučiai – natūraliai saldūs

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-31
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Bananų traškučiai
Bananų traškučiai

Bananų traškučiai – puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio užkandžio. Subtiliai pagardinti citrina ir cinamonu, jie idealiai tinka tiek kaip greitas kąsnelis tarp valgymų, tiek kaip papildymas košėms ar jogurtui.

Bananų traškučiai: receptas

Tinka veganams ir be pridėtinio cukraus – tai maistingas ir skanus pasirinkimas visai šeimai.

Ingredientai:

  • 2-3 bananai
  • rapsų aliejus
  • 1 citrina (tik sultys)
  • maltas cinamonas (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 120 °C temperatūros. Iškloti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi ir labai lengvai patepti aliejumi.
2. Bananus supjaustyti riekelėmis ir sudėti į dubenį, apšlakstyti citrinos sultimis ir švelniai išmaišyti, kad pasidengtų sultimis.
3. Riekeles išimti iš sulčių ir vienu sluoksniu sudėti ant kepimo skardos. Jei norisi, pabarstyti trupučiu malto cinamono. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 1 val.
4. Atsargiai nulupti bananus nuo popieriaus, apversti ir kepti dar 30-40 min. Riekelės turi būti sausos iš abiejų pusių – vėsdamos jos dar labiau sutvirtės.
5. Palikti visiškai atvėsti prieš patiekiant arba laikyti sandariame inde.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bananaiBananų traškučiaiBananų užkandisDžiovinti bananaiNatūraliai saldus užkandis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena

2025-07-04
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
Receptai

Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos

2025-06-26
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk
Desertai

Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!

2025-06-12
Mėgstamiausias sūrio tortas
Desertai

Sūrio tortas: mėgstamiausias visos šeimos desertas

2025-07-12

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?