Banh mi – puikus derinys tarp saldumo, aštrumo ir rūgštelės – kiekvienas kąsnis nustebins išraiškingu skoniu.
Banh mi: receptas
Idealiai tinka tiems, kurie ieško kažko įdomaus ir neįprasto.
Ingredientai:
Vietnamietiškai kiaulienos šoninei:
- 1 česnako skiltelė
- ½ nykščio dydžio imbiero gabalėlis,
- ½ valg. š. sojų padažo
- ½ valg. š. žuvies padažo
- 1 arb. š. citrinžolės pastos
- 1 arb. š. skysto medaus
- 2 didelės kiaulienos šoninės juostos (apie 150 g)
Greitam marinatui: - 2 valg. š. ryžių acto
- ¼ arb. š. cukraus
- ¼ arb. š. jūros druskos
- 1 mažas morka
- 3 ridikėliai
Sumuštiniams: - 2 mažos bagetės
- Japoniškas majonezas
- Didelė sauja šviežių kalendrų
- Sriracha aštrus padažas (neprivaloma)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirmiausia marinuoti kiaulienos šoninę. Nedideliame negiliame inde šluotele išplakti trintą česnaką ir tarkuotą imbierą kartu su sojų padažu, žuvies padažu, citrinžolės pasta ir medumi. Sudėti šoninės juosteles ir gerai jas išvolioti marinate, kad visiškai pasidengtų. Palikti bent valandai, geriausia – per naktį.
2. Įkaitinti grilį iki aukščiausios temperatūros. Tuo metu, greitoms marinuotoms daržovėms paruošti, sumaišyti actą, cukrų ir druską negiliame dubenėlyje, tada sudėti juostelėmis pjaustytą morką ir ridikėlių griežinėlius. Atidėti.
3. Iškloti grilio skardą kepimo folija ir uždėti groteles. Sudėti šoninės juosteles ant grotelių ir kepti 15 min, po pusės laiko apverčiant, kol mėsa bus visiškai iškepusi, traški ir karamelizuota kraštuose.
4. Sumuštiniams surinkti perpjauti bagetes išilgai ir gausiai aptepti majonezu. Supjaustyti šoninę įstrižai ir nusausinti marinuotas daržoves popieriniu rankšluosčiu. Sudėti šoninę ir daržoves į bagetes kartu su gausia sauja šviežių kalendrų. Patiekti su šlakeliu „Sriracha“ aštraus padažo, jei norisi.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.