ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Bao bandelės – nustebsite kaip paprasta pagaminti
Receptai

Bao bandelės – nustebsite kaip paprasta pagaminti

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-25
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Bao bandelės
Bao bandelės

Bao bandelės – tai puikus rytietiškos virtuvės perlas. Purios, švelnios tekstūros bandelės idealiai tinka užpildyti įvairiais ingredientais.

Bao bandelės: receptas

Jos puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek išskirtinei vakarienei, suteikiant patiekalui modernų, tačiau autentišką Azijos skonį.

Ingredientai:

  • 265 g miltų
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1½ arb. š. sausų mielių
  • 2 valg. š. smulkaus cukraus
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Suberti miltus, druską, mieles, cukrų ir kepimo miltelius į didelį dubenį.
2. Sumaišyti stiklinėje 1 šaukštą aliejaus su 150 ml šilto vandens (vanduo turėtų būti šiltesnis nei kūno temperatūra) ir supilti pusę šio skysčio į dubenį su sausais ingredientais ir maišyti šaukštu.
3. Pamažu pilti likusį skystį, kol visas miltų mišinys bus įmaišytasį tešlą. Kai tešla susimaišys, išimti ją iš dubens ir minkyti 5-10 min, kol taps elastinga ir lygi. Ji turi būti gana drėgna, bet lengvai valdoma. Jei pernelyg lipni – pabarstyti šiek tiek miltų, jei per sausa – įpilti lašelį vandens, kad tešla būtų šiek tiek lipni.
4. Kai tešla bus minkšta ir elastinga, apibarstyti ją 2 šaukštais miltų. Dar kelis kartus perminkyti ir suformuoti rutulį. Lengvai aptepti rutulį likusiu aliejumi, uždengti drėgnu audiniu ir palikti šiltoje, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje 1-1,5 val, kol padvigubės.
5. Norint pagaminti bao bandeles, pakilusią tešlą suformuoti į storą cilindrą. Supjaustyti jį į 7-8 dalis ir kiekvieną iš jų tarp delnų suformuoti į rutuliuką.
6. Kai visi rutuliukai bus glotnūs, delnu šiek tiek paspausti kiekvieną jų. Lengvai pabarstyti kočėlą miltais ir iškočioti rutuliukus į pailgas ovalo formos juostas.
7. Kiekvieno ovalo viršų šiek tiek patepti augaliniu aliejumi. Tada švelniai perlenkti pusiau, kad susidarytų „lūpos“ formos bandelės. Uždengti jas drėgnu audiniu ir palikti kilti dar 15-20 min. Po pakilimo bandelės bus paruoštos garinimui.
8. Ant kepimo popieriaus ar specialaus garinimo popieriaus bambukinės garų puodo dalies viduje sudėti 3-4 bandeles, paliekant pakankamai vietos tarp jų. Sudėti kitas garų puodo dalis vieną ant kitos ir uždengti dangčiu. Į wok keptuvę įpilti verdančio vandens iki pusės ir užvirinti ant stiprios kaitros. Įdėti bambukinį garų puodą ir garinti 8 min – dangčio neatidarinėti. Išgarinus bandelės bus iškepusios ir gražiai iškilusios.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Azijos patiekalaiBaoBao bandelėsGaruose ruoštos bandelės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Receptai

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta

2025-06-04
Tinginys. Kaip šis desertas atsirado ant mūsų stalo? Išbandykite kitokius tinginio receptus
Desertai

Tinginys – kaip šis desertas atsirado ant mūsų stalo? Išbandykite kitokius tinginio receptus

2025-07-07
Kepti ryžiai su kimchi ir šonine
Receptai

Kepti ryžiai su kimchi ir šonine

2025-07-14
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Mėsos patiekalai

Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė

2025-06-18

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?