Bao bandelės – tai puikus rytietiškos virtuvės perlas. Purios, švelnios tekstūros bandelės idealiai tinka užpildyti įvairiais ingredientais.
Bao bandelės: receptas
Jos puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek išskirtinei vakarienei, suteikiant patiekalui modernų, tačiau autentišką Azijos skonį.
Ingredientai:
- 265 g miltų
- ¼ arb. š. druskos
- 1½ arb. š. sausų mielių
- 2 valg. š. smulkaus cukraus
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Suberti miltus, druską, mieles, cukrų ir kepimo miltelius į didelį dubenį.
2. Sumaišyti stiklinėje 1 šaukštą aliejaus su 150 ml šilto vandens (vanduo turėtų būti šiltesnis nei kūno temperatūra) ir supilti pusę šio skysčio į dubenį su sausais ingredientais ir maišyti šaukštu.
3. Pamažu pilti likusį skystį, kol visas miltų mišinys bus įmaišytasį tešlą. Kai tešla susimaišys, išimti ją iš dubens ir minkyti 5-10 min, kol taps elastinga ir lygi. Ji turi būti gana drėgna, bet lengvai valdoma. Jei pernelyg lipni – pabarstyti šiek tiek miltų, jei per sausa – įpilti lašelį vandens, kad tešla būtų šiek tiek lipni.
4. Kai tešla bus minkšta ir elastinga, apibarstyti ją 2 šaukštais miltų. Dar kelis kartus perminkyti ir suformuoti rutulį. Lengvai aptepti rutulį likusiu aliejumi, uždengti drėgnu audiniu ir palikti šiltoje, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje 1-1,5 val, kol padvigubės.
5. Norint pagaminti bao bandeles, pakilusią tešlą suformuoti į storą cilindrą. Supjaustyti jį į 7-8 dalis ir kiekvieną iš jų tarp delnų suformuoti į rutuliuką.
6. Kai visi rutuliukai bus glotnūs, delnu šiek tiek paspausti kiekvieną jų. Lengvai pabarstyti kočėlą miltais ir iškočioti rutuliukus į pailgas ovalo formos juostas.
7. Kiekvieno ovalo viršų šiek tiek patepti augaliniu aliejumi. Tada švelniai perlenkti pusiau, kad susidarytų „lūpos“ formos bandelės. Uždengti jas drėgnu audiniu ir palikti kilti dar 15-20 min. Po pakilimo bandelės bus paruoštos garinimui.
8. Ant kepimo popieriaus ar specialaus garinimo popieriaus bambukinės garų puodo dalies viduje sudėti 3-4 bandeles, paliekant pakankamai vietos tarp jų. Sudėti kitas garų puodo dalis vieną ant kitos ir uždengti dangčiu. Į wok keptuvę įpilti verdančio vandens iki pusės ir užvirinti ant stiprios kaitros. Įdėti bambukinį garų puodą ir garinti 8 min – dangčio neatidarinėti. Išgarinus bandelės bus iškepusios ir gražiai iškilusios.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.