ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bao bandelės – nustebsite kaip paprasta pagaminti
Receptai

Bao bandelės – nustebsite kaip paprasta pagaminti

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-25
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Bao bandelės – tai puikus rytietiškos virtuvės perlas. Purios, švelnios tekstūros bandelės idealiai tinka užpildyti įvairiais ingredientais.

Bao bandelės
Bao bandelės

Bao bandelės: receptas

Jos puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek išskirtinei vakarienei, suteikiant patiekalui modernų, tačiau autentišką Azijos skonį.

Ingredientai:

  • 265 g miltų
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1½ arb. š. sausų mielių
  • 2 valg. š. smulkaus cukraus
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Suberti miltus, druską, mieles, cukrų ir kepimo miltelius į didelį dubenį.
2. Sumaišyti stiklinėje 1 šaukštą aliejaus su 150 ml šilto vandens (vanduo turėtų būti šiltesnis nei kūno temperatūra) ir supilti pusę šio skysčio į dubenį su sausais ingredientais ir maišyti šaukštu.
3. Pamažu pilti likusį skystį, kol visas miltų mišinys bus įmaišytasį tešlą. Kai tešla susimaišys, išimti ją iš dubens ir minkyti 5-10 min, kol taps elastinga ir lygi. Ji turi būti gana drėgna, bet lengvai valdoma. Jei pernelyg lipni – pabarstyti šiek tiek miltų, jei per sausa – įpilti lašelį vandens, kad tešla būtų šiek tiek lipni.
4. Kai tešla bus minkšta ir elastinga, apibarstyti ją 2 šaukštais miltų. Dar kelis kartus perminkyti ir suformuoti rutulį. Lengvai aptepti rutulį likusiu aliejumi, uždengti drėgnu audiniu ir palikti šiltoje, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje 1-1,5 val, kol padvigubės.
5. Norint pagaminti bao bandeles, pakilusią tešlą suformuoti į storą cilindrą. Supjaustyti jį į 7-8 dalis ir kiekvieną iš jų tarp delnų suformuoti į rutuliuką.
6. Kai visi rutuliukai bus glotnūs, delnu šiek tiek paspausti kiekvieną jų. Lengvai pabarstyti kočėlą miltais ir iškočioti rutuliukus į pailgas ovalo formos juostas.
7. Kiekvieno ovalo viršų šiek tiek patepti augaliniu aliejumi. Tada švelniai perlenkti pusiau, kad susidarytų „lūpos“ formos bandelės. Uždengti jas drėgnu audiniu ir palikti kilti dar 15-20 min. Po pakilimo bandelės bus paruoštos garinimui.
8. Ant kepimo popieriaus ar specialaus garinimo popieriaus bambukinės garų puodo dalies viduje sudėti 3-4 bandeles, paliekant pakankamai vietos tarp jų. Sudėti kitas garų puodo dalis vieną ant kitos ir uždengti dangčiu. Į wok keptuvę įpilti verdančio vandens iki pusės ir užvirinti ant stiprios kaitros. Įdėti bambukinį garų puodą ir garinti 8 min – dangčio neatidarinėti. Išgarinus bandelės bus iškepusios ir gražiai iškilusios.

Taip pat skaitykite

Ką skirtingos pasaulio šalys mėgsta gaminti iš kiaušinių?
Ką skirtingos pasaulio šalys labiausiai mėgsta gaminti iš kiaušinių?
2025-08-22
Nekeptas sausainių ir varškės tortas
Nekeptas sausainių ir varškės tortas, kaip gamindavo močiutė
2025-06-24
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui. Kūrį sūrį rinktumėtės?
2025-07-31
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
2025-09-19

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Azijos patiekalaiBaoBao bandelėsGaruose ruoštos bandelės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip tinkamai naudoti maskuoklį jaunatviškam įvaizdžiui?
Sveikata ir grožis

Kaip tinkamai naudoti maskuoklį jaunatviškam įvaizdžiui?

Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
Desertai

Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais

Triukas, padėsiantis pamiršti ašarojimą pjaustant svogūną.
Gyvenimas

Triukas, kuris visam laikui padės pamiršti ašarojimą pjaustant svogūną

3 ženklai, kurie parodo, kad kažkas jūsų ilgisi
Horoskopai

3 ženklai, kurie parodo, kad kažkas jūsų ilgisi

Encefalitas
Sveikata ir grožis

Erkinis encefalitas: liga nuo kurios būtina apsisaugoti iš anksto

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?