Barbekiu padažas – intensyvaus saldžiarūgščio skonio, subtiliai aštrokas ir aromatingas – jis suteiks išraiškingumo šonkauliukams, vištienai ar net dešrelėms.
Barbekiu padažas: receptas
Puikus pasirinkimas tiek kaip užpilas mėsai, tiek kaip universalus pagardas.
Ingredientai:
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- alyvuogių aliejaus
- 1 raudonoji aitrioji paprika
- 1 arb. š. pankolio sėklų
- 55 g tamsaus rudojo cukraus
- 50 ml tamsaus sojų padažo
- 300 ml pomidorų kečupo
- druskos ir pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1.Kepti smulkiai supjaustytą svogūną ir trintą česnaką alyvuogių aliejuje kartu su smulkinta aitriąja paprika.
2. Pankolio sėklas sutrinti ir, kartu su cukrumi, suberti į keptuvę.
3. Įpilti sojų padažo ir kečupo, pagardinti druska ir pipirais. Gerai išmaišyti.
4. Užvirti ir pavirti kelias minutes, kad skoniai susijungtų.
5. Naudoti kaip padažą mirkymui arba mėsai, pavyzdžiui, šonkauliukams, vištienai ar dešrelėms, aptepti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.