Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu – jis išsiskiria sodriu, kreminiu skoniu, švelniu saldumu ir subtiliu citrusiniu aromatu. Jo išorė dailiai apskrudusi, o vidus – šilkinės tekstūros, tirpstantis burnoje.
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu: receptas
Tai elegantiškas ir išraiškingas skanėstas ypatingoms progoms arba kai norisi palepinti save tikru skonių deriniu.
Ingredientai:
Baltojo šokolado ganašui:
- 200 g baltojo šokolado
- 360 ml grietinėlės (riebios)
Sūrio pyragui: - 840 g riebios kreminės varškės (cream cheese)
- 100 g grietinės
- 140 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 40 g kukurūzų krakmolo
- 1 arb. š. jūros druskos dribsnių
- 2-3 arbat. š. vanilės ankšties pastos
- 2 arb. š. šviežių citrinų sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 240 °C temperatūros. Į 20 cm skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais įtiesti didelį kepimo popieriaus lakštą, jį lengvai prispausti prie formos dugno ir kraštų.
2. Baltojo šokoladiniam ganašui sudėti smulkintą baltąjį šokoladą į dubenį. Grietinėlę pašildyti puode, kol ji taps karšta, tada užpilti ant šokolado ir maišyti kol šokoladas visiškai ištirps. Atidėti į šalį.
3. Sūrio pyragui dideliame dubenyje trumpai išplakti kreminę varškę ir grietinę, kol masė taps glotni. Suberti cukrų ir plakite kol jis ištirps. Toliau plakant įmušti po vieną kiaušinį. Supilti baltąjį šokolado ganašą ir išmaišyti.
4. Į mažą dubenėlį persijoti kukurūzų krakmolą, sumaišyti su druska. Į šį mišinį įmaišyti 2-3 didelius šaukštus pagrindinės masės ir gerai išplakti, kad neliktų gumulėlių. Supilti atgal į pagrindinį dubenį ir dar kartą išplakti. Įmaišyti vanilės pastą ir citrinų sultis, kruopščiai viską permaišyti (neplakti).
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepti kol paviršius bus iškilęs, smarkiai apskrudęs, o vidurys dar šiek tiek judrus. Kepimo laikas gali kisti priklausomai nuo orkaitės stiprumo, tad vis tikrinti nuo 40 min. Judantis vidurys – normalu, nes baltojo šokolado ganašas vėliau sustandės šaldytuve.
6. Leiskite pyragui visiškai atvėsti kambario temperatūroje, tuomet padėti į šaldytuvą bent nakčiai. Baskų stiliaus sūrio pyragas puikiai tinka valgyti šaltas, bet galima leisti jam ir sušilti iki kambario temperatūros – tik tuomet jis bus minkštesnės konsistencijos ir ne taip gražiai pjausis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.