Belgiški vafliai – tai purūs, švelnūs ir lengvai traškūs pusryčių ar deserto malonumai. Tobulai minkštas vidus ir traški išorė.
Belgiški vafliai: receptas
Puikiai dera su šviežiomis uogomis, plakta grietinėle ar klevų sirupu.
Ingredientai:
- 125 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. smulkaus cukraus
- 150 ml riebaus pieno
- 2 kiaušiniai (atskirti)
- 40 g sviesto (ištirpinto)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- žiupsnelis druskos
- uogų patiekimui
- plakta grietinėlė patiekimui
- klevų sirupas arba cukraus pudra patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti belgiškų vaflių keptuvę ant vidutinės kaitros.
2. Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir žiupsnelį druskos, padaryti duobutę viduryje.
3. Atskirame indelyje plakti pieną, kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą ir vanilę iki vientisos masės. Supilti į miltų mišinį ir išplakti iki vientisos, glotnios tešlos.
4. Švariame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Atsargiai, šaukštu įmaišyti baltymus į pagrindinę tešlą – tik tiek, kad susijungtų, nepermaišyti.
5. Sukrėsti tešlą į įkaitintą vaflių keptuvę – kiekio reikės tiek, kiek telpa į jūsų keptuvę ar aparatą – ir kepti po 2-3 min iš kiekvienos pusės, kol vafliai gražiai iškils ir paruduos, arba pagal gamintojo instrukciją. Laikyti šiltai, kol iškeps visi vafliai.
6. Patiekti su uogomis, plakta grietinėle ir pabarstyti cukraus pudra arba tiesiog su klevų sirupu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.