ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Belgiški vafliai – lėtiems savaitgalio pusryčiams
Blynai

Belgiški vafliai – lėtiems savaitgalio pusryčiams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Belgiški vafliai – tai purūs, švelnūs ir lengvai traškūs pusryčių ar deserto malonumai. Tobulai minkštas vidus ir traški išorė.

Belgiški vafliai
Belgiški vafliai

Belgiški vafliai: receptas

Puikiai dera su šviežiomis uogomis, plakta grietinėle ar klevų sirupu.

Ingredientai:

  • 125 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 valg. š. smulkaus cukraus
  • 150 ml riebaus pieno
  • 2 kiaušiniai (atskirti)
  • 40 g sviesto (ištirpinto)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelis druskos
  • uogų patiekimui
  • plakta grietinėlė patiekimui
  • klevų sirupas arba cukraus pudra patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti belgiškų vaflių keptuvę ant vidutinės kaitros.
2. Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir žiupsnelį druskos, padaryti duobutę viduryje.
3. Atskirame indelyje plakti pieną, kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą ir vanilę iki vientisos masės. Supilti į miltų mišinį ir išplakti iki vientisos, glotnios tešlos.
4. Švariame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Atsargiai, šaukštu įmaišyti baltymus į pagrindinę tešlą – tik tiek, kad susijungtų, nepermaišyti.
5. Sukrėsti tešlą į įkaitintą vaflių keptuvę – kiekio reikės tiek, kiek telpa į jūsų keptuvę ar aparatą – ir kepti po 2-3 min iš kiekvienos pusės, kol vafliai gražiai iškils ir paruduos, arba pagal gamintojo instrukciją. Laikyti šiltai, kol iškeps visi vafliai.
6. Patiekti su uogomis, plakta grietinėle ir pabarstyti cukraus pudra arba tiesiog su klevų sirupu.

Taip pat skaitykite

Vanilinė jogurto panakota su granatais
Vanilinė jogurto panakota su granatais
2025-08-05
Karamelės padažas
Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti
2025-09-09
Salotos su traškiais tofu gabalėliais
Salotos su traškiais tofu gabalėliais
2025-08-10
Žuvis kepta folijos maišelyje
Žuvis kepta folijos maišelyje
2025-06-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Belgiški vafliaiPurūs vafliaipusryčiaivafliaiVafliai pusryčiams

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rudenį sodinamo česnako paruošimas
Sodas ir daržas

Rudenį sodinamo česnako paruošimas: ką būtina žinoti

Geriausias būdas greitai užsiauginti svogūnų sodinukus
Sodas ir daržas

Geriausias būdas greitai užsiauginti svogūnų sodinukus

Tėvai atskleidžia: kaip vaikams rasti kokybiškų nebrangių drabužių 
Gyvenimas

Tėvai atskleidžia: kaip rasti kokybiškų nebrangių drabužių vaikams

Kodėl verta įtraukti triušieną į savo racioną: sveikatai palankiausia mėsa
Sveikata ir grožis

Kodėl verta įtraukti triušieną į savo racioną: sveikatai palankiausia mėsa

Kiek vaikams galima būti saulėje? Specialistų rekomendacijos
Gyvenimas

Specialistai atsako, kiek vaikams galima būti saulėje pagal amžių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?