ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių – tobuliems savaitgalio pusryčiams
Blynai

Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių – tobuliems savaitgalio pusryčiams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-14
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių
Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių

Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių – tai prabangus ir išskirtinis patiekalas, puikiai tinkantis ypatingiems pusryčiams ar vėlyviesiems savaitgalio pietums. Klasikiniai, kreminiai hollandaise padažu apgaubti, tobulo minkštumo ir tekantys Benedikto kiaušiniai čia įgauna naują skonį, kai vietoj įprastos duonos naudojami lengvi, purūs ir šiek tiek traškūs vafliai.

Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių: receptas

Tai ne tik vizualiai įspūdingas, bet ir nepaprastai gardus pusryčių pasirinkimas, sujungiantis klasikinę eleganciją su šiuolaikiniu komforto maistu!

Ingredientai:

  • 3 kiaušinių tryniai
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 1 valg. š. cukraus
  • Žiupsnis druskos
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 150 g miltų
  • 85 g išlydyto sviesto
  • 170 ml pieno
  • 80 g tarkuoto comte sūrio
  • 70 g sūrio (mocarelos ir čederio)
  • 1 valg. š. raudonėlių
  • Keli griežinėliai šoninės

Hollandaise padažui:

  • 3 kiaušinio tryniai
  • ~70 ml lydyto sviesto
  • šlakelis citrinos sulčių
  • druska ir balti pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas
Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas
2025-08-15
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
2025-06-19
Mini bananų blyneliai
Mini bananų blyneliai
2025-06-24
Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis
Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis
2025-08-15
Gaminimo eiga:

1. Iškepti vaflius – kiaušinio trynius gerai išmaišome su cukrumi, druska ir raudonėliais.
2. Atskirai išplakti baltymus taip, kad apvertus dubenį jie neiškristų, o liktų vietoje.
3. Į trynius įmaišyti pieną, vėliau tarkuotą mocarelą su čederiu.
4. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti.
5. Masė taps labai tiršta, tad po truputį įmaišyti išlydytą sviestą. Vėliau atsargiai įmaišyti baltymus.
6. Tešlą palaikyti uždengtą rankšluosčiu 20 min ir tuomet kepti vaflius, kol gražiai paruduos.
7. Kol kepa vafliai šoninės juosteles pakepinti keptuvėje kol taps traškios. Atidėti.
8. Ant iškeptų vaflių dėti benedikto kiaušinį, pilti hollandaise padažo ir išdėlioti traškią šoninę ir galiausiai užtarkuoti comte sūrio.

9. Išvirti Benedikto kiaušinius – užvirti vandenį, sumažinti iki kiek didesnės nei vidutinė ugnies.
10. Įpilti 1-2 valg. š. acto ir įberti 1 nubrauktą arb. š. druskos.
11Kiaušinį (geriausia kambario temperatūros) įmušti į žemą kavos puodelį.
12. Vandenį šaukštu gerai išsukti į vieną pusę ir į tą sūkurį puodelio pagalba įleisti kiaušinį ir virti 4-4,5 min.
13. Ištraukti kiaurasamčiu.

14. Paruošti Hollandaise padažą – kiaušinio trynius sudėti į dubenį ir jį pastatyti ant garų vonelės ir nuolat stipriai maišyti rankiniu plaktuvu.
15. Įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
16. Kai tryniai sušyla (patikrinti pirštu) – nuolat plakant labai maža srovele pilti sviestą (sviesto naudoti tiek, kol gausis norima padažo konsistencija).
17. Padažas turi gautis kreminės konsistencijos, tuomet pagardinti druska ir pipirais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

ŽYMOS:benedikto kiaušiniaiSūrio vafliaivafliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokosiniai blynai su uogomis
Blynai

Kokosiniai bananų blynai su uogomis

2025-06-23
Moliūgo ir varškės blynai
Blynai

Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu

2025-08-09
Rikotos blynai
Blynai

Rikotos blynai – tobulai purūs ir minkšti

2025-06-27
Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša
Blynai

Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša

2025-08-14

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?