Benedikto kiaušiniai su kumpiu – tai klasikinis, elegantiškas pusryčių patiekalas, kuris jungia švelniai virtą kiaušinį, purų pagrindą ir sodrų, kreminį padažą.
Benedikto kiaušiniai su kumpiu: receptas
Tai pusryčiai, dažnai asocijuojami su ypatingomis progomis ir lėtu savaitgalio rytmečiu, kai norisi pasilepinti restorano verta serviruote namuose.
Ingredientai:
- 6 kiaušiniai
- 2 valg. š. baltojo vyno acto
- 6 bandelės
- gabaliukas sviesto
- 6 riekelės kumpio
- 1-2 valg. š. česnakinių laiškų
Hollandaise padažui:
- 225 g sviesto
- 4 valg. š. baltojo vyno acto
- 1 šalotinis svogūnas
- 10 juodųjų pipirų žirnelių
- 1 lauro lapas
- 3 kiaušinių tryniai
- žiupsnelis jūros druskos
- žiupsnelis cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užpildyti didelį puodą šiek tiek daugiau nei trečdaliu vandens ir acto. Užvirti ant silpnos kaitros. Po vieną įmušti kiaušinius į mažą dubenėlį ir atsargiai įleisti į lengvai verdantį vandenį. Priklausomai nuo įgūdžių, virti 2-3 partijomis. Virti 2-3 min. Išimti skylėtu šaukštu ir įdėti kiaušinius ledinį vandenį, kad sustabdyti virimą.
2. Paruošti holandaise padažą: lėtai tirpinti sviestą vidutinio dydžio puode ant silpnos kaitrod, retkarčiais maišant. Supilti sviestą į indą.
3. Supilti actą, sudėti labai smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną, pipirų žirnelius ir lauro lapą į mažą puodą, kaitinti ant stiprios kaitros ir užvirti. Virti 1-2 min, kol skysčio liks apie 2 valg. šaukštus. Nuimti nuo kaitros.
4. Sudėti kiaušinių trynius į karščiui atsparų dubenį ir pastatyti virš puodo su lengvai verdančiu vandeniu. Neleisti dubens dugnui liesti vandens. Plakti trynius su druska ir cukrumi, kol pašviesės. Nukošti acto mišinį per smulkų sietelį ant trynių ir toliau plakti, kol gerai susijungs. Lėtai, plona srovele pilti sviestą nuolat plakant, kol padažas taps vientisas, tirštas ir blizgus. Laikyti šiltą iki patiekimo.
5. Vėl užvirti puodą su vandeniu ant silpnos ugnies. Skylėtu šaukštu sudėti visus išvirtus kiaušinius į lengvai verdantį vandenį ir pašildyti 1 min. Išimti ir nusausinti ant popierinių rankšluosčių.
6. Paskrudinti bandelių puseles ir aptepti sviestu. Dėti puselę ant kiekvienos lėkštės, uždėti kumpį. Ant viršaus dėti kiaušinį ir užpilti padažo. Pabarstyti smulkintais česnakiniais laiškais ir patiekti su kita bandele šone.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.