Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais – tai traškūs, dvigubai kepti itališki sausainiai, pasižymintys subtiliu saldumu ir sodriu vaisių bei riešutų skoniu.
Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais: receptas
Elegantiškas skanėstas, kuris kvepia namų jaukumu ir itališku paprastumu.
Ingredientai:
- 250 g kvietinių miltų
- 250 g cukraus
- 1½ arb. š. kepimo miltelių
- 3 kiaušiniai
- 250 g džiovintų vyšnių
- 125 g lazdyno riešutų
- 1 citrinos žievelė
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 150 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir kepimo miltelius, kol viskas gerai susijungs.
3. Įmaišyti pusę išplaktų kiaušinių ir gerai permaišyti. Likusius kiaušinius dėkite po truputį, kaskart gerai išmaišant, kad masė taptų vientisa ir susiformuotų tešla. (Pastaba: gali būti, kad visų kiaušinių neprireiks.)
4. Į tešlą sudėti džiovintas vyšnias, lazdyno riešutus ir citrinos žievelę, viską kruopščiai išmaišyti.
5. Tešlą padalinti į šešias lygias dalis. Kiekvieną suformuoti į maždaug 3 cm skersmens „dešrelę“ ir delnu lengvai paspausto, kad šiek tiek suplokštėtų.
6. Paruoštas tešlos juostas sudėti ant kepimo skardos, paliekant apie 6 cm tarpelius, kad kepant turėtų vietos plėstis. Kepti 15-20 min, kol taps šviesiai auksinės spalvos.
7. Išimti iš orkaitės ir palikti 10 min, kad šiek tiek atvėstų ir sutvirtėtų.
8. Aštriu dantytu peiliu įstrižai supjaustyti maždaug 5 cm ilgio riekelėmis. Sudėti jas atgal ant kepimo popieriaus ir kepti dar 6-8 min.
9. Tuomet apversti ir kepti dar 6-8 min, kol sausainiai taps traškūs ir auksiniai. Palikti atvėsti ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.