Brusketos su pomidorais – lengvai paruošiamas užkandis kvepia česnaku, alyvuogių aliejumi ir vasariškais skoniais.
Brusketos su pomidorais: receptas
Puikus pasirinkimas lengvai vakarienei ar draugų susibūrimams prie stalo.
Ingredientai:
- 500 g pomidorų
- 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės
- šlakelis citrinos sulčių
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- čiabata arba prancūziškas batonas
- alyvuogių aliejus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti pomidorus į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu. Po 30 sek išimti juos ir nulupti odeles aštriu peiliu. Supjaustyti į ketvirčius ir išimti sėklas.
2. Pomidorus galima palikti ketvirčiais arba supjaustyti mažesniais gabaliukais.
3. Prie pomidorų sudėti trintą vieną česnako skiltelę, įspausti citrinos sulčių, įberti druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišyti.
4. Brusketai paruošti paskrudinti čiabatą, supjaustytą riekelėmis, įtrinti česnaku ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Ant viršaus uždėti pomidorų salsos (galima papildomai pagardinti smulkintais bazilikų lapeliais) ir patiekti užkandį.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.