ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliais
Receptai

Bulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Bulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliais
Bulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliais

Bulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliais – patiekalas išsiskiria šilkinės tekstūros padažu ir švelnia skonių pusiausvyra. Nudžiugins tiek didelius, tiek mažus.

Bulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliais: receptas

Lengvas, bet gardus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 125 ml sauso baltojo vyno
  • 100 ml grietinėlės (riebios)
  • 1 mažos citrinos žievelė ir sultys pagal skonį
  • 500 g bulvinių virtinukų (gnocchi)
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
  • parmezano sūrio (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkintą svogūną ir įberti žiupsnelį druskos, kepti 5-6 min, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Supilti baltąjį vyną ir leisti jam užvirti 1-2 min, kad išgaruotų alkoholis. Įmaišyti grietinėlę ir citrinos žievelę. Sumažinti kaitrą iki silpnos, kol bus paruošti virtinukai.
3. Virtinukus išvirti pasūdytame verdančiame vandenyje, pagal pakuotės instrukcijas. Jie bus išvirę kai iškils į paviršių – tai turėtų užtrukti apie 4 min.
4. Nukošti virtinukus, pasiliekant šiek tiek virimo vandens. Sudėti juos į keptuvę su grietinėlės padažu ir šaldytais žirneliais. Padidinti kaitrą iki vidutinės ir viską išmaišyti, kad žirneliai lengvai apvirtų, o padažas tolygiai apgaubtų virtinukus. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilti šiek tiek virimo vandens.
5. Nuimti nuo kaitros ir pagardinti juodaisiais pipirais ir citrinos sultimis pagal skonį.
6. Patiekti dubenėliuose pabarsčius tarkuotu parmezano sūriu.

Taip pat skaitykite

Vištienos ir perlinių kruopų sriuba – gardus receptas kasdienai
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba
2025-06-03
Spanguolių padažas
Spanguolių padažas
2025-10-20
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
2025-07-14
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas
2025-07-11

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bulvių patiekalaiBulvių virtinukaiBulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliaisPatiekalai be mėsos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kukurūzų sriuba su vištiena
Receptai

Kukurūzų sriuba su vištiena

NASA skelbia konkursą, kviečiantį sudalyvauti kūrėjus. Tai galimybė prisidėti prie istorijos ir laimėti solidžią sumą
Technologijos

NASA skelbia konkursą, kviečiantį sudalyvauti kūrėjus. Tai galimybė prisidėti prie istorijos ir laimėti solidžią sumą

Ar saugu valgyti žalius kiaušinius? Pavojai ir patarimai
Sveikata ir grožis

Ar saugu valgyti žalius kiaušinius? Pavojai ir patarimai

Barbekiu vištienos šlaunelės
Mėsos patiekalai

Barbekiu vištienos šlaunelės

Akių spalva nusako kaip žmonės reaguoja ir elgiasi su jumis
Įdomu

Akių spalva gali atskleisti, kaip kiti žmonės reaguoja ir elgiasi su jumis.

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?