Burokėlių ir morkų salotos – tai spalvingos, gaivios ir lengvos salotos, kuriose dera natūralus daržovių traškumas, subtilus saldumas ir gaivus rūgštelės akcentas.
Burokėlių ir morkų salotos: receptas
Lengvas padažas suteikia šiam patiekalui gaivumo ir subalansuoto skonio, todėl salotos tampa maistingu, bet kartu ir gardžiu pasirinkimu
Ingredientai:
- 2 morkos
- 1 burokėlis
- 1 apelsinas (mažas)
- ½ raudonojo svogūno
- 1 valg. š. razinų arba džiovintų spanguolių (nebūtina)
- 1 valg. š. graikinių riešutų ar moliūgų sėklų (nebūtina)
- maža sauja kapotų petražolių (nebūtina)
Padažui:
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1½ valg. š. apelsinų sulčių (šviežių)
- 1 arb. š. obuolių sidro acto
- druskos ir pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Morkas ir burokėlį sutarkuoti ir sudėti į didelį dubenį.
2. Apelsiną nulupti ir segmentuoti (pašalinti plėvelę nuo griežinėlių) ir sudėti prie daržovių.
3. Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais ir taip pat sudėti į dubenį.
4. Suberti smulkintus riešutus (ar moliūgų sėklas).
5. Atskirai sumaišyti padažo ingredientus, užpilti ant salotų ir gerai išmaišyti, kad viskas būtų tolygiai pasiskirstytų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.