ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Burokėlių šokoladainis – sveikuoliškas desertas
Desertai

Burokėlių šokoladainis – sveikuoliškas desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Burokėlių šokoladainis
Burokėlių šokoladainis

Burokėlių šokoladainis – drėgnas, švelnaus skonio, bet intensyviai šokoladinis desertas. Tai yra puikus saldėsis tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.

Burokėlių šokoladainis: receptas

Tai puikus deserto pasirinkimas, kuris nustebins savo tekstūra ir subalansuotu skoniu.

Ingredientai:

  • 200 g tamsaus šokolado
  • 200 g sviesto
  • 200 g šviesaus rudojo cukraus
  • 250 g virtų burokėlių
  • 3 kiaušiniai
  • 2 valg. š. kakavos miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 4 valg. š. kvietinių miltų
  • 100 g maltų migdolų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi 30×20 cm dydžio stačiakampę formą.
2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti šokoladą ir sviestą, tada įdėti į orkaitę. Nustatyti orkaitę iki 190 °C temperatūros – šokoladas ir sviestas ištirps, kai orkaitė įkais. Po 3 min išmaišyti mišinį. Kai visiškai ištirps išimti iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti.
3. Į virtuvinio kombaino indą sudėti cukrų ir burokėlius. Sutrinti iki cukraus ir burokėlių pastos. Įmušti kiaušinius, suberti kakavos miltelius ir druską. Vėl sumaišyti iki vientisos masės, tuomet supilti šokolado ir sviesto mišinį ir dar kartą išsukti. Suberti miltus ir maltus migdolus, ir pulsavimo režimu maišyti kol tešla tik susijungs.
4. Supilti masę į paruoštą formą ir kepti 30-40 min, kol viršus taps standus, pyragas šiek tiek atsiskirs nuo formos kraštų, o į vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus su šiek tiek prilipusia tešla (bet ne per daug).
5. Palikti atvėsti, tada supjaustyti kvadratėliais. Šį šokoladainį rekomenduojama laikyti sandariame inde iki 3 dienų, o vėliau – šaldytuve iki savaitės.

Taip pat skaitykite

Naminis avižų pienas
Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo
2025-08-12
Dubajaus tinginys
Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija
2025-06-19
Neįprastas baklažanų, kuriais galėsite pasimėgauti, receptas
Neįprastas baklažanų, kuriais galėsite pasimėgauti, receptas
2025-11-05
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
2025-09-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:burokėliaiBurokėlių šokoladainisDesertas su burokėliaisŠokoladinis desertas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar galima valgyti ledus, kai skauda gerklę: mitas ar tiesa?
Sveikata ir grožis

Ar galima valgyti ledus, kai skauda gerklę: mitas ar tiesa?

Keletas gudrybių, kad šaldytuve visada vyrautų malonus kvapas.
Gyvenimas

Keletas gudrybių, kad šaldytuve visada vyrautų malonus kvapas

Kodėl užsikemša kanalizacija? Sužinokite, kokios atliekos tai paskatina
Gyvenimas

Kodėl užsikemša kanalizacija? Sužinokite, kokios atliekos tai paskatina

Širdies ir kraujagyslių sveikata ir mityba
Sveikata ir grožis

Širdies ir kraujagyslių sveikatos palaikymas: kardiologų sveikos mitybos rekomendacijos

Duona - kokia yra sveikiausia?
Sveikata ir grožis

Kokia duona mums naudingiausia ir padės numesti svorio?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?