Burokėlių šokoladainis – drėgnas, švelnaus skonio, bet intensyviai šokoladinis desertas. Tai yra puikus saldėsis tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.
Burokėlių šokoladainis: receptas
Tai puikus deserto pasirinkimas, kuris nustebins savo tekstūra ir subalansuotu skoniu.
Ingredientai:
- 200 g tamsaus šokolado
- 200 g sviesto
- 200 g šviesaus rudojo cukraus
- 250 g virtų burokėlių
- 3 kiaušiniai
- 2 valg. š. kakavos miltelių
- žiupsnelis druskos
- 4 valg. š. kvietinių miltų
- 100 g maltų migdolų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi 30×20 cm dydžio stačiakampę formą.
2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti šokoladą ir sviestą, tada įdėti į orkaitę. Nustatyti orkaitę iki 190 °C temperatūros – šokoladas ir sviestas ištirps, kai orkaitė įkais. Po 3 min išmaišyti mišinį. Kai visiškai ištirps išimti iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti.
3. Į virtuvinio kombaino indą sudėti cukrų ir burokėlius. Sutrinti iki cukraus ir burokėlių pastos. Įmušti kiaušinius, suberti kakavos miltelius ir druską. Vėl sumaišyti iki vientisos masės, tuomet supilti šokolado ir sviesto mišinį ir dar kartą išsukti. Suberti miltus ir maltus migdolus, ir pulsavimo režimu maišyti kol tešla tik susijungs.
4. Supilti masę į paruoštą formą ir kepti 30-40 min, kol viršus taps standus, pyragas šiek tiek atsiskirs nuo formos kraštų, o į vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus su šiek tiek prilipusia tešla (bet ne per daug).
5. Palikti atvėsti, tada supjaustyti kvadratėliais. Šį šokoladainį rekomenduojama laikyti sandariame inde iki 3 dienų, o vėliau – šaldytuve iki savaitės.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.