ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Cannelloni makaronai su jautiena
Makaronų patiekalai

Cannelloni makaronai su jautiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Cannelloni makaronai su jautiena
Cannelloni makaronai su jautiena

Cannelloni makaronai su jautiena – sotus ir kvapnus patiekalas, kuriame dera švelnus maltos jautienos įdaras, aromatingas pomidorų ir bazilikų padažas bei traškus, aukso spalvos sūrio sluoksnis.

Cannelloni makaronai su jautiena: receptas

Klasikinis itališkas skonis, kuris sušildo ir pradžiugina kiekvieną – tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.

Ingredientai:

Įdarui:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 400 g maltos jautienos
  • 2 valg. š. kvietinių miltų
  • 300 ml jautienos sultinio
  • kelis lašai Vorčesterio padažo
  • 4 valg. š. pomidorų tyrės
  • 1 valg. š. šviežiai kapoto čiobrelio

    Pomidorų ir bazilikų padažui:
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 x 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 valg. š. pomidorų tyrės
  • ½ arb. š. cukraus (nebūtina)
  • nedidelis pundelis šviežio baziliko
  • druska ir juodieji pipirai

    Surinkimui:
  • 16 džiovintų cannelloni makaronų vamzdelių
  • 125 g mocarelos
  • 55 g parmezano

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Makaronai su moliūgais ir sūriu
Makaronai su moliūgais ir sūriu
2025-07-02
Citrininiai jogurto ledai
Citrininiai jogurto ledai – pagaminsite itin paprastai ir greitai
2025-07-15
Gaivios salotos su krevetėmis, pomidorais ir avokadu
Gaivios salotos su krevetėmis, pomidorais ir avokadu
2025-06-16
Krevečių ir daržovių blyneliai
Krevečių ir daržovių blyneliai
2025-07-14
Gaminimo eiga:

1. Įdarui paruošti įkaitinti aliejų keptuvėje ant stiprios kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kelias minutes pakepinti. Įmaišyti traikšytą česnaką ir maltą jautieną, kepti kol mėsa gražiai apskrus, ją susmulkinti šaukštu maišant.
2. Pabarstyti miltais ir gerai išmaišyti. Įpilti sultinio, Vorčesterio padažo ir pomidorų tyrės, įmaišyti čiobrelį. Uždengus virkite ant silpnos kaitros apie 30 min. Atvėsinti.
3. Tuo metu paruoškite pomidorų ir bazilikų padažą: aliejų įkaitinti puode, suberti smulkintus svogūnus ir kepti apie 5 min. Sudėti traiškytą česnaką, pakepinti 10 sek, supilti pomidorus, tyrę, 150 ml vandens ir pagardinti druska bei pipirais. Uždengus troškinti apie 30 min. Paragaukite – jei reikia, įberti cukraus. Įmaišyti baziliką. Trečdalį padažo paskleisti kepimo indo dugne.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Šaukšteliu pripildykite kiekvieną makaronų vamzdelį atvėsusiu įdaru. Sudėti į vieną sluoksnį kepimo inde. Užpilti likusiu padažu, pabarstyti tarkuota mocarela ir parmezanu. Kepti 35-40 min, kol makaronai suminkštės, o sūris gražiai apskrus. Patiekti karštą su žaliosiomis salotomis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Cannelloni makaronaiCannelloni makaronai su jautienaĮdaryti makaronaiMakaronai su jautienamakaronų patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų.
Naudinga

Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų? Virtuvės šefo patarimai

2025-07-18
Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
Mėsos patiekalai

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių

2025-06-05
Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės
Naudinga

Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas

2025-07-10
Geriausia mėsa sultiniui. Sultinys ir receptas
Naudinga

Virtuvės šefas atskleidė kaip išsirinkti geriausią mėsą sultiniui. Išbandykite ir receptą

2025-07-08

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?