ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Cannoli – tradicinis Italijos desertas
Desertai

Cannoli – tradicinis Italijos desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Cannoli
Cannoli

Cannoli – tai klasikinis itališkas desertas, garsėjantis traškia, auksine tešlos plutele ir švelniu, kremišku įdaru. Šis desertas sujungia šokolado sodrumą, apelsino gaivą ir cinamono šilumą, sukurdamas ypatingą skonį.

Cannoli: receptas

Tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori prabangiai pasilepinti ar nustebinti svečius autentišku Sicilijos skoniu.

Ingredientai:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 valg. š. smulkaus cukraus
  • žiupsnelis sodos
  • 30 g sviesto
  • 1 kiaušinis (atskirti trynį nuo baltymo)
  • 50 ml Marsalos vyno
  • augalinio aliejaus (kepimui)
  • 100 g juodojo šokolado

    Įdarui:
  • 250 g rikotos
  • 100 g maskarponės
  • 1 apelsino žievelė
  • 2 valg. šaukštai cukraus pudros
  • žiupsnelis malto cinamono

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir sodą. Sudėti sviestą ir pirštais įtrinti kol masė taps biri, primenanti trupinius. Kiaušinio trynį sumaišyti su Marsalos vynu atskirame indelyje, supilti į miltų mišinį ir minkyti kol gausis vientisa tešla.
2. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą labai plonai (nereikės naudoti visos). Apvalia 10 cm dydžio formele išpjauti šešis apskritimus. Kiekvieną apskritimą tvirtai apvynioti aplink cannoli formelę, kraštus patepti šiek tiek kiaušinio baltymo, kad suliptų – stengtis, kad baltymas nepatektų ant formelės.
3. Gilią keptuvę pripildyti aliejaus du trečdalius ir įkaitinti iki 180 °C (ATSARGIAI: karštas aliejus labai pavojingas). Cannoli kepti ant formelių dviem partijomis, po 30-45 sek kiekvieną, kol tešla taps auksinė ir burbuliuota. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Kai šiek tiek atvės, atsargiai pasukti ir išimti formeles.
4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinti šokoladą.
5. Kiekvieną cannoli galą pamerkti į tirpintą šokoladą, laikant pasvirai, kad kraštai gražiai pasidengtų. Sudėti ant paruoštos skardos. Kai visi cannoli bus padengti šokoladu, skardą įdėti į šaldiklį, kad šokoladas sustingtų.
6. Įdarui rikotą įvynioti į marlę ir gerai nuspausti, kad pašalinti skysčio perteklių. Išplakti kartu su maskarpone, kol masė taps lengva ir puri.
7. Įmaišyti apelsino žievelę, persijotą cukraus pudrą bei cinamoną, viską tolygiai išmaišyti ir perkelti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Įspausti kremą į cannoli vamzdelius, o viršų apibarstyti cukraus pudra.

Taip pat skaitykite

Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
2025-10-01
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
2025-07-31
Affogato
Affogato – tobulas kavos ir ledų duetas
2025-07-18
Baltos žuvies karis
Baltos žuvies karis
2025-10-16

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:CannolidesertaiItalijos skoniaiKepta aliejujeKepti desertai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl katės glaustosi, priežastys gilesnės nei galite pagalvoti.
Įdomu

Kodėl katės glaustosi? Priežastys gilesnės nei galite pagalvoti

Neskubėkite ravėti šios piktžolės: ji gali išgelbėti visą sodą
Sodas ir daržas

Neskubėkite ravėti šios piktžolės: ji gali išgelbėti visą sodą

Dermatologai atsakė kaip dažnai reikia praustis?
Sveikata ir grožis

Dermatologai atsakė, kaip dažnai reikia praustis

Aštrus medus: šiuolaikiška priemonė nuo kosulio, slogos ir gerklės skausmo
Sveikata ir grožis

Aštrus medus: šiuolaikiška priemonė nuo kosulio, slogos ir gerklės skausmo

Kaip persodinti pelargonijas rudenį, kad jos be perstojo žydėtų?
Sodas ir daržas

Kaip persodinti pelargonijas rudenį, kad jos be perstojo žydėtų?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?