ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Cannoli – tradicinis Italijos desertas
Desertai

Cannoli – tradicinis Italijos desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Cannoli – tai klasikinis itališkas desertas, garsėjantis traškia, auksine tešlos plutele ir švelniu, kremišku įdaru. Šis desertas sujungia šokolado sodrumą, apelsino gaivą ir cinamono šilumą, sukurdamas ypatingą skonį.

Cannoli
Cannoli

Cannoli: receptas

Tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori prabangiai pasilepinti ar nustebinti svečius autentišku Sicilijos skoniu.

Ingredientai:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 valg. š. smulkaus cukraus
  • žiupsnelis sodos
  • 30 g sviesto
  • 1 kiaušinis (atskirti trynį nuo baltymo)
  • 50 ml Marsalos vyno
  • augalinio aliejaus (kepimui)
  • 100 g juodojo šokolado

    Įdarui:
  • 250 g rikotos
  • 100 g maskarponės
  • 1 apelsino žievelė
  • 2 valg. šaukštai cukraus pudros
  • žiupsnelis malto cinamono

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir sodą. Sudėti sviestą ir pirštais įtrinti kol masė taps biri, primenanti trupinius. Kiaušinio trynį sumaišyti su Marsalos vynu atskirame indelyje, supilti į miltų mišinį ir minkyti kol gausis vientisa tešla.
2. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą labai plonai (nereikės naudoti visos). Apvalia 10 cm dydžio formele išpjauti šešis apskritimus. Kiekvieną apskritimą tvirtai apvynioti aplink cannoli formelę, kraštus patepti šiek tiek kiaušinio baltymo, kad suliptų – stengtis, kad baltymas nepatektų ant formelės.
3. Gilią keptuvę pripildyti aliejaus du trečdalius ir įkaitinti iki 180 °C (ATSARGIAI: karštas aliejus labai pavojingas). Cannoli kepti ant formelių dviem partijomis, po 30-45 sek kiekvieną, kol tešla taps auksinė ir burbuliuota. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Kai šiek tiek atvės, atsargiai pasukti ir išimti formeles.
4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinti šokoladą.
5. Kiekvieną cannoli galą pamerkti į tirpintą šokoladą, laikant pasvirai, kad kraštai gražiai pasidengtų. Sudėti ant paruoštos skardos. Kai visi cannoli bus padengti šokoladu, skardą įdėti į šaldiklį, kad šokoladas sustingtų.
6. Įdarui rikotą įvynioti į marlę ir gerai nuspausti, kad pašalinti skysčio perteklių. Išplakti kartu su maskarpone, kol masė taps lengva ir puri.
7. Įmaišyti apelsino žievelę, persijotą cukraus pudrą bei cinamoną, viską tolygiai išmaišyti ir perkelti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Įspausti kremą į cannoli vamzdelius, o viršų apibarstyti cukraus pudra.

Taip pat skaitykite

Trinta brokolių sriuba su feta
Trinta brokolių sriuba su feta
2025-08-05
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
2025-06-04
Sausainiai su makadamijų sviestu
Sausainiai su makadamijų sviestu
2025-06-05
Trinta brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba
Trinta brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba
2025-08-22

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:CannolidesertaiItalijos skoniaiKepta aliejujeKepti desertai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronų patiekalai

Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: greitai paruošiamas patiekalas

Kodėl verta mesti česnaką į tualetą ir kaip jis gali padėti sode?
Gyvenimas

Kodėl verta mesti česnaką į tualetą ir kaip jis gali padėti sode? Triukai namams ir augalams

Kokiais atvejais būti vegetaru ar veganu pavojinga?
Sveikata ir grožis

Atskleidė, kokiais atvejais būti vegetaru ar veganu pavojinga sveikatai

Pagrindinės rudens 2025 m. mados tendencijos pasak Vogue
Gyvenimas

Pagrindinės rudens 2025 m. mados tendencijos pasak Vogue: nuo maksimalizmo iki šiuolaikinės akademijos

indų plovimo kempinėlės
Gyvenimas

Tik sulaukusi 40 metų sužinojau, kad indų kempinėlės spalva yra labai svarbi!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?