ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Mėsos patiekalai

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje – puikus vištienos ir daržovių derinys su intensyviu marinato skoniu. Marinuota vištiena iškepta iki traškios išorės ir sultingo vidaus, o šalia patiekti švelniai svieste pakepti brokoliai suteikia gaivumo. Pabarstytos sezamų sėklos ir petražolės prideda papildomo aromato ir tekstūros, sukurdamos subalansuotą bei gardų patiekalą tiek pietums, tiek vakarienei.

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje: receptas

Ingredientai:

  • 900g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 brokolis
  • Gabaliukas sviesto (kepimui)

Marinatui:

  • 3 valg. š. sojos
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 valg. š. teriyaki padažo
  • 1 arb. š. čili dribsnių
  • 1 arb. š. pipirų
  • 1 arb. š. druskos
  • 4 skiltelės česnako

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištieną sudėti į didelį dubenį.
2. Marinatui dubenėlyje sumaišyti sojos ir teriyaki padažus, pilti aliejaus, berti čili dribsnių, druskos ir pipirų.
3. Įspausti česnakų skilteles ir gerai viską išmaišyti.
4. Paruošta marinatą supilti ant vištienos ir rankomis labai gerai išmaišyti, kad visa mėsa pasidentų marinatu.
5. Paruoštą mėsą palikti 1 valandą pasimarinuoti.
6. Vištieną kepti kepti karšto oro gruzdintuvėje 200 C temperatūroje apie 20 min (praėjus 10 min mėsą apversti).
7. Taip pat galima kepti ir gerai įkaintoje keptuvėje vis pavartant, kol vištiena apskrus ir pilnai iškeps.
8. Brokolio žiedynus šiek tiek pasmulkinti ir apkepti keptuvėje su truputėliu sviesto
Patiekiant galima apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir sezamų sėklomis.

Taip pat skaitykite

Marinuota orkaitėje kepta vištiena
Marinuota orkaitėje kepta vištiena
2025-09-05
Morkų kepsneliai su kukurūzais
Morkų kepsneliai su kukurūzais
2025-09-18
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje: itin gardūs ir sultingi
2025-07-21
Čili troškinys
Čili troškinys: sušildantis ir sotus patiekalas
2025-07-30


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:ČesnakasKaršto oro gruzdintuvėvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šios 5 natūralios namų priemonės padės plaukams tapti klusnesniais
Sveikata ir grožis

Šios 5 natūralios namų priemonės padės plaukams tapti klusnesniais

Nugaros skausmui malšinti – ne tik vaistai: naujas tyrimas atskleidžia proto galią
Sveikata ir grožis

Nugaros skausmui malšinti – ne tik vaistai: naujas tyrimas atskleidžia proto galią

Laisvalaikio praleidimo būdai: atraskite savo mėgstamą veiklą
Gyvenimas

Laisvalaikio praleidimo būdai: atraskite savo mėgstamą veiklą

Trinta brokolių sriuba
Receptai

Trinta brokolių sriuba

Patalynės keitimas. Kaip dažnai tą reikia daryti?
Gyvenimas

Kaip dažnai reikia keisti patalynę? Šią klaidą daro dauguma

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?