ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Cezario salotos su vištiena
Receptai

Cezario salotos su vištiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Cezario salotos su vištiena – tai klasikinės Cezario salotos su moderniu akcentu – traškiu kumpiu, kepta vištiena ir naminiu kremišku padažu.

Cezario salotos su vištiena
Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena: receptas

Lengvas, bet elegantiškas patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

Salotoms:

  • 4 riekelės prosciutto
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • gabalėlis sviesto
  • 2 storos riekės baltos duonos
  • 2 romaninių salotų gūžės

Cezario padažui:

Taip pat skaitykite

Lašišos salotos su čiorizo dešra
Lašišos salotos su čiorizo dešra
2025-06-05
Braškiniai ledai
Braškiniai ledai – nereikia ledų aparato
2025-07-07
Moliūgų rizotas
Moliūgų rizotas
2025-09-05
Koks sveikiausias būdas paruošti bulves.
Atskleidė, koks sveikiausias būdas paruošti bulves: išsaugokite maistines medžiagas
2025-08-13
  • 2 skiltelės česnako
  • 75 ml baltojo vyno
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 ančiuvis
  • 75 g parmezano
  • 150 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. Dižono garstyčių
  • druskos ir pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti grilį iki aukštos temperatūros.
2. Sudėti prosciutto ant kepimo skardos ir kepti grilyje 3-4 min, kol taps traškus. Išimti ir dėti ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais, kad sugertų riebalus.
3. Vištienos krūtinėles perpjauti per vidurį, bet nepjauti iki galo. Atversti, kad susidarytų vienas plokščias gabalas. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais, aptepti alyvuogių aliejumi.
4. Įkaitinti grilio keptuvę ir kepti vištieną po 2-3 min iš kiekvienos pusės, kol iškeps.
5. Įkaitinti keptuvę, sudėti sviestą ir duonos kubelius. Kepti kol apskrus, tuomet atidėti į lėkštę.
6. Salotų lapus atskirti ir stambiai supjaustyti.
7. Padažui vidutinio dydžio puode užvirti česnaką su vynu ir virti apie 5 min, kol česnakas suminkštės. Palikti atvėsti.
8. Sumaišyti atvėsusį vyną su česnaku, kiaušinių tryniais, ančiuviu ir tarkuotu sūriu dubenyje. Plakti trintuvu arba virtuviniu kombainu, kol masė taps vientisa. Plona, pastovia srovele lėtai supilti aliejų vis maišant. Įmaišyti garstyčias, pagardinti druska ir pipirais.
9. Į padažą sudėti traškų kumpį, skrebučius ir salotų lapus, viską gerai išmaišyti.
10. Patiekiant, salotas paskirstyti į lėkštes, ant viršaus uždėti vištieną ir užpilti padažu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Cezario salotosCezario salotos su vištienaPatiekalai su vištienasalotossalotos su vištiena

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Veganiška bananų duona
Desertai

Veganiška bananų duona

Kelionės į Baltarusiją tampa pavojingesnės: VSD įspėja dėl naujos grėsmės
Lietuva ir pasaulis

Kelionės į Baltarusiją tampa pavojingesnės: VSD įspėja dėl naujos grėsmės

Kodėl jaučiamės vieniši net būdami santykiuose – ir kaip tai pakeisti?
Gyvenimas

Kodėl jaučiamės vieniši net būdami santykiuose – ir kaip tai pakeisti?

4 zodiako ženklai, kuriems patraukliausia žmogaus kūno vieta - protas
Horoskopai

4 zodiako ženklai, kuriems patraukliausia žmogaus kūno vieta – protas

Japonų ilgaamžiškumo paslaptys
Sveikata ir grožis

Kodėl japonai gyvena ilgai ir atrodo jaunai: ilgaamžiškumo paslaptys

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?