Cezario salotos su vištiena – tai klasikinės Cezario salotos su moderniu akcentu – traškiu kumpiu, kepta vištiena ir naminiu kremišku padažu.

Cezario salotos su vištiena: receptas
Lengvas, bet elegantiškas patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
Salotoms:
- 4 riekelės prosciutto
- 2 vištienos krūtinėlės
- gabalėlis sviesto
- 2 storos riekės baltos duonos
- 2 romaninių salotų gūžės
Cezario padažui:
- 2 skiltelės česnako
- 75 ml baltojo vyno
- 2 kiaušinių tryniai
- 1 ančiuvis
- 75 g parmezano
- 150 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 arb. š. Dižono garstyčių
- druskos ir pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti grilį iki aukštos temperatūros.
2. Sudėti prosciutto ant kepimo skardos ir kepti grilyje 3-4 min, kol taps traškus. Išimti ir dėti ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais, kad sugertų riebalus.
3. Vištienos krūtinėles perpjauti per vidurį, bet nepjauti iki galo. Atversti, kad susidarytų vienas plokščias gabalas. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais, aptepti alyvuogių aliejumi.
4. Įkaitinti grilio keptuvę ir kepti vištieną po 2-3 min iš kiekvienos pusės, kol iškeps.
5. Įkaitinti keptuvę, sudėti sviestą ir duonos kubelius. Kepti kol apskrus, tuomet atidėti į lėkštę.
6. Salotų lapus atskirti ir stambiai supjaustyti.
7. Padažui vidutinio dydžio puode užvirti česnaką su vynu ir virti apie 5 min, kol česnakas suminkštės. Palikti atvėsti.
8. Sumaišyti atvėsusį vyną su česnaku, kiaušinių tryniais, ančiuviu ir tarkuotu sūriu dubenyje. Plakti trintuvu arba virtuviniu kombainu, kol masė taps vientisa. Plona, pastovia srovele lėtai supilti aliejų vis maišant. Įmaišyti garstyčias, pagardinti druska ir pipirais.
9. Į padažą sudėti traškų kumpį, skrebučius ir salotų lapus, viską gerai išmaišyti.
10. Patiekiant, salotas paskirstyti į lėkštes, ant viršaus uždėti vištieną ir užpilti padažu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.