ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Čimičiuri padažas
Naudinga

Čimičiuri padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-03
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Čimičiuri padažas – šis padažas yra aromatingas ir gaivus priedas prie įvairiausių patiekalų. Jis išsiskiria intensyviu žolelių ir prieskonių deriniu, kurį papildo švelni rūgštelė ir subtilus aštrumas.

Čimičiuri padažas
Čimičiuri padažas

Čimičiuri padažas: receptas

Puikiai tinka prie keptos mėsos, žuvies ar daržovių, suteikdamas jiems ryškesnio skonio ir gaivumo. Lengvas, bet kartu sodrus, šis padažas yra vienas iš tų, kurie akimirksniu pakelia net paprasčiausią patiekalą į naują lygį.

Ingredientai:

  • 20 g šviežių petražolių lapelių
  • 1 valg. š. šviežio raudonėlio (arba 1 arb. š. džiovinto)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 ilga raudona aitrioji paprika
  • 2 valg. š. raudonojo vyno acto
  • ½ arb. š. druskos
  • 125 ml alyvuogių aliejaus
  • maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti žoleles į dubenį ir suberti trintą česnaką, mažais gabaliukais pjaustytą čili, 1 valg. š. acto bei druską.
2. Plakant po truputį supilti aliejų, kol visa masė susijungs. Pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Paragauti ir, jei reikia, įpilti dar šiek tiek acto arba įdėti džiovinto čili.
3. Uždengti ir palikti bent 30 min, kad skoniai susilietų.
4. Geriausia suvalgyti tą pačią dieną kai padažas paruošiamas. Likusią dalį laikyti šaldytuve iki 2 dienų.

Taip pat skaitykite

Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
2025-06-25
Orkaitėje keptos šviežios dešrelės su bulvių virtinukais
Orkaitėje keptos šviežios dešrelės su bulvių virtinukais
2025-07-30
Makaronai su vištiena ir grybais
Makaronai su vištiena ir grybais
2025-09-30
Agurkų marinavimo būdas
Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!
2025-08-31

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aštrus padažasČimičiuri padažasPadažasPadažas prie mėsosŽolelių padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėgstate saldumynus? Įspėja apie didesnę depresijos riziką
Sveikata ir grožis

Ar mėgstate saldumynus? Mokslininkai įspėja apie didesnę depresijos ir sveikatos sutrikimų riziką

Naudingiausi džiovinti vaisiai: skanus būdas stiprinti sveikatą
Sveikata ir grožis

Naudingiausi džiovinti vaisiai: skanus būdas stiprinti sveikatą

Langų rėmai atrodys taip, tarsi būtų ką tik pagaminti
Gyvenimas

Langų rėmai atrodys taip, tarsi būtų ką tik pagaminti: išbandykite šias priemones!

Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu
Mėsos patiekalai

Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu: greita ir sotu

Kepta avižinė košė su grūdėta varške
Košės

Kepta avižinė košė su grūdėta varške

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?