ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Čimičiuri padažas
Naudinga

Čimičiuri padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-03
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Čimičiuri padažas
Čimičiuri padažas

Čimičiuri padažas – šis padažas yra aromatingas ir gaivus priedas prie įvairiausių patiekalų. Jis išsiskiria intensyviu žolelių ir prieskonių deriniu, kurį papildo švelni rūgštelė ir subtilus aštrumas.

Čimičiuri padažas: receptas

Puikiai tinka prie keptos mėsos, žuvies ar daržovių, suteikdamas jiems ryškesnio skonio ir gaivumo. Lengvas, bet kartu sodrus, šis padažas yra vienas iš tų, kurie akimirksniu pakelia net paprasčiausią patiekalą į naują lygį.

Ingredientai:

  • 20 g šviežių petražolių lapelių
  • 1 valg. š. šviežio raudonėlio (arba 1 arb. š. džiovinto)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 ilga raudona aitrioji paprika
  • 2 valg. š. raudonojo vyno acto
  • ½ arb. š. druskos
  • 125 ml alyvuogių aliejaus
  • maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti žoleles į dubenį ir suberti trintą česnaką, mažais gabaliukais pjaustytą čili, 1 valg. š. acto bei druską.
2. Plakant po truputį supilti aliejų, kol visa masė susijungs. Pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Paragauti ir, jei reikia, įpilti dar šiek tiek acto arba įdėti džiovinto čili.
3. Uždengti ir palikti bent 30 min, kad skoniai susilietų.
4. Geriausia suvalgyti tą pačią dieną kai padažas paruošiamas. Likusią dalį laikyti šaldytuve iki 2 dienų.

Taip pat skaitykite

Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
2025-06-23
Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas
2025-10-06
Traškios krevetės tešloje
Traškios krevetės tešloje – gardus užkandis savaitgaliui
2025-07-05
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
Nekeptas Tiramisu tortas su sūrio kremu
2025-06-21

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aštrus padažasČimičiuri padažasPadažasPadažas prie mėsosŽolelių padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 perdėtai mąstančių žmonių stiprybės: įvardija psichologai
Gyvenimas

5 perdėtai mąstančių žmonių stiprybės: įvardija psichologai

Tirpioji kava: privalumai, trūkumai ir poveikis organizmui
Sveikata ir grožis

Tirpioji kava: privalumai, trūkumai ir poveikis organizmui

Veidas po vasaros pasipuošė pigmentinėmis dėmėmis? Štai, kas gali padėti
Sveikata ir grožis

Veidas po vasaros pasipuošė pigmentinėmis dėmėmis? Štai, kas gali padėti

5 priežastys, kodėl protingiems žmonėms sunku jaustis laimingais
Gyvenimas

5 priežastys, kodėl protingiems žmonėms sunku jaustis laimingais

Kodėl vaivorykštės yra tokios ypatingos? Įdomūs faktai
Įdomu

Kodėl vaivorykštės yra tokios ypatingos? Įdomūs faktai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?