ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Cinamoninės bandelės
Desertai

Cinamoninės bandelės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-12
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Cinamoninės bandelės – purios, kvapnios ir švelniai saldžios cinamoninės bandelės, tai klasikinis kepinys, kuris skleidžia namų jaukumą ir šilumą.

Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės: receptas

Puikiai tinka prie puodelio gardžios arbatos ar kavos, ar stiklinės pieno. Minkštos, aromatingos, patinka ir dideliems, ir mažiems.

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 200 ml pieno
  • 1 arb. š. druskos
  • 500 g kvietinių miltų
  • 1½ arb. š. sausų mielių
  • 1 arb. š. malto kardamono (nebūtina)
  • 4 valg. š. smulkaus cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus

    Įdarui:
  • 75 g sviesto (minkšto)
  • 100 g cukraus
  • 2 valg. š. cinamono
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nedideliame puode pakaitnti sviestą, pieną ir druską, kol sviestas visiškai ištirps. Leisti mišiniui atvėsti, kol jis taps drungnas.
2. Dideliame dubenyje gerai sumaišyti miltus, mieles, kardamoną ir cukrų.
3. Padaryti duobutę viduryje, įmušti kiaušinius, supilti drungną pieno mišinį ir maišyti kol susiformuos lipni tešla. Kai tešla taps standesnė, gali tekti minkyti rankomis.
4. Darbo paviršių patepti šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Išversti tešlą ant paviršiaus ir minkyti energingai 5-8 min, prireikus naudoti plastikinį grandiklį, kad atskirti tešlą nuo paviršiaus. Nedėti papildomų miltų – tai padarytų bandeles sausas ir kietas. Minkyti kol tešla taps elastinga, glotni ir mažiau lipni.
5. Suformuoti kamuolį, dėti į didelį, riebalais pateptą dubenį. Uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje pakilti maždaug valandai, kol tešla padvigubės.
6. Tuo metu paruošti įdarą. Sumaišyti minkštą sviestą su puse cukraus ir vienu šaukštu cinamono. Likusį cukrų ir cinamoną sumaišyk atskirame dubenėlyje – bus pabarstymui.
7. Kai tešla pakils, išversti ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočioti maždaug 36×24 cm stačiakampį. Tolygiai paskleisti cinamono-sviesto mišinį.
8. Nuo ilgosios kraštinės susukti tešlą į volelį ir supjaustyti į 12 vienodų riekelių.
9. Dėti kiekvieną bandelę ant popierinės keksiuko formelės, padėtos ant kepimo skardos, arba į pateptą keksiukų formą (tuomet bandelės bus aukštesnės ir apvalesnės). Uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti dar 30-45 min pakilti.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
10. Bandeles patepti išplaktu kiaušiniu ir gausiai apibarstyti cinamono-cukraus mišiniu. Kepti 12 min, kol viršus taps tamsiai auksinis.

Taip pat skaitykite

Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Citrininis nekeptas sūrio pyragas
2025-07-04
Ką skirtingos pasaulio šalys mėgsta gaminti iš kiaušinių?
Ką skirtingos pasaulio šalys labiausiai mėgsta gaminti iš kiaušinių?
2025-08-22
Vištienos sriuba
Vištienos sriuba – dubenėlis jaukumo
2025-10-02
Braškiniai ledai
Braškiniai ledai – nereikia ledų aparato
2025-07-07

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BandelėsCinamoninės bandelėsdesertaikepiniaiMielinė tešlaMieliniai kepiniai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gliuteno netoleravimo požymiai, kurių geriau neignoruoti
Sveikata ir grožis

Gliuteno netoleravimo požymiai, kurių geriau neignoruoti

Baltoji arbata: tipai, savybės ir nauda. Nuotrauka: tealure.lt
Sveikata ir grožis

Baltoji arbata: tipai, savybės ir nauda

Kodėl partneris ignoruoja jūsų prašymus: psichologas atsako
Gyvenimas

Kodėl partneris ignoruoja jūsų prašymus: psichologas atsako

Klausoma muzika
Gyvenimas

Ką klausoma muzika pasako apie jus: ryšys tarp muzikos ir asmenybės

visų virusų ir bakterijų žudikas, kuris greitai numalšina kosulį!
Sveikata ir grožis

150 kartų galingesnis už česnaką ir citriną: visų virusų ir bakterijų žudikas, kuris greitai numalšina kosulį!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?