Cinamoninės mėlynių bandelės – purios mielinės bandelės, pagardintos sultingomis mėlynėmis, gaivia apelsino žievele ir aromatingais prieskoniais.
Cinamoninės mėlynių bandelės: receptas
Puikus pasirinkimas jaukiems savaitgalio pusryčiams ar ypatingai popietės arbatai.
Ingredientai:
Tešlai:
- 420 g miltų
- 4 valg. š. cukraus
- 2 arb. š. mielių
- 100 ml pieno
- 40 g sviesto
- aliejus kepimo indo patepimui
Įdarui: - 150 g mėlynių (perpjautų per pusę)
- 1 apelsino žievelė
- 1 arb. š. maltos cinamono
- žiupsnelis malto muskato
- 4 valg. š. rudojo cukraus
Papuošimui: - 70 g cukraus pudros
- 1-2 valg. š. citrinos sulčių arba vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai skirtame inde sumaišyti miltus, cukrų ir mieles.
2. Pieną sumaišyti su 100 ml vandens ir sviestu, pašildyti kol sviestas ištirps – skysčio temperatūra turėtų būti drungna, kad aktyvuotųsi mielės. Supilti šį mišinį ant sausų ingredientų, maišytuvui lėtai veikiant, ir maišyti maždaug 5 min, kol susiformuos lygi tešla.
3. Lengvai patepti aliejumi dubenį ir palikti tešlą pakilti šiltoje vietoje apie 2 val.
4. Pakilusią tešlą ant lengvai pabarstyto miltais paviršiaus šiek tiek paminkyti rankomis. Ištepkite sviestu 23 cm apvalią kepimo formą su nuimamu dugnu.
5. Tešlą iškočioti stačiakampiu, pabarstyti mėlynėmis, apelsino žievele, cinamonu, muskatu ir rudu cukrumi.
6. Pradedant nuo ilgos kraštinės susukti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti į 10-12 ritinėlių. Sudėti į paruoštą formą, pjūvio puse į viršų.
7. Patepkite šiek tiek aliejumi ir palikti šiltoje vietoje pakilti dar 30 min, kol tešla vėl padidės dvigubai.
Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros.
8. Patepti tešlą kiaušinio plakiniu ir kepti 20-25 min, kol paviršius taps auksinės rudos spalvos ir tešla iškeps. Atvėsinti ant grotelių.
9. Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis (arba vandeniu), kad susidarytų tiršta glazūra, ir užpilti ant bandelių viršaus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.