ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Cinamoninės mėlynių bandelės
Desertai

Cinamoninės mėlynių bandelės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Cinamoninės mėlynių bandelės – purios mielinės bandelės, pagardintos sultingomis mėlynėmis, gaivia apelsino žievele ir aromatingais prieskoniais.

Cinamoninės mėlynių bandelės
Cinamoninės mėlynių bandelės

Cinamoninės mėlynių bandelės: receptas

Puikus pasirinkimas jaukiems savaitgalio pusryčiams ar ypatingai popietės arbatai.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 420 g miltų
  • 4 valg. š. cukraus
  • 2 arb. š. mielių
  • 100 ml pieno
  • 40 g sviesto
  • aliejus kepimo indo patepimui

    Įdarui:
  • 150 g mėlynių (perpjautų per pusę)
  • 1 apelsino žievelė
  • 1 arb. š. maltos cinamono
  • žiupsnelis malto muskato
  • 4 valg. š. rudojo cukraus

    Papuošimui:
  • 70 g cukraus pudros
  • 1-2 valg. š. citrinos sulčių arba vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

naminio kečupo receptas
Internete vis labiau populiarėja šis naminio kečupo receptas: išbandykite ir jūs!
2025-09-04
Trinta šakninių daržovių sriuba
Trinta šakninių daržovių sriuba – taps mėgstamiausia vėsiomis dienomis
2025-07-30
Tikriausiai pats lengviausias bulvių patiekalas, kuriuo sužavėsite visus.
Tikriausiai pats lengviausias bulvių patiekalas, kuriuo sužavėsite visus
2025-07-22
Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę
Mano mama deda vieną slaptą ingredientą į bulvių košę
2025-09-19
Gaminimo eiga:

1. Tešlai skirtame inde sumaišyti miltus, cukrų ir mieles.
2. Pieną sumaišyti su 100 ml vandens ir sviestu, pašildyti kol sviestas ištirps – skysčio temperatūra turėtų būti drungna, kad aktyvuotųsi mielės. Supilti šį mišinį ant sausų ingredientų, maišytuvui lėtai veikiant, ir maišyti maždaug 5 min, kol susiformuos lygi tešla.
3. Lengvai patepti aliejumi dubenį ir palikti tešlą pakilti šiltoje vietoje apie 2 val.
4. Pakilusią tešlą ant lengvai pabarstyto miltais paviršiaus šiek tiek paminkyti rankomis. Ištepkite sviestu 23 cm apvalią kepimo formą su nuimamu dugnu.
5. Tešlą iškočioti stačiakampiu, pabarstyti mėlynėmis, apelsino žievele, cinamonu, muskatu ir rudu cukrumi.
6. Pradedant nuo ilgos kraštinės susukti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti į 10-12 ritinėlių. Sudėti į paruoštą formą, pjūvio puse į viršų.
7. Patepkite šiek tiek aliejumi ir palikti šiltoje vietoje pakilti dar 30 min, kol tešla vėl padidės dvigubai.
Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros.
8. Patepti tešlą kiaušinio plakiniu ir kepti 20-25 min, kol paviršius taps auksinės rudos spalvos ir tešla iškeps. Atvėsinti ant grotelių.
9. Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis (arba vandeniu), kad susidarytų tiršta glazūra, ir užpilti ant bandelių viršaus.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BandelėsCinamoninės bandelėsCinamoninės mėlynių bandelėsDesertai su mėlynėmismėlynės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip pagreitinti medžiagų apykaitą, net jei jums daugiau nei 50 metų
Sveikata ir grožis

Kaip pagreitinti medžiagų apykaitą, net jei jums daugiau nei 50 metų

Šiltų namų paslaptis: kaip tinkamai paruošti radiatorius žiemai
Gyvenimas

Šiltų namų paslaptis: kaip tinkamai paruošti radiatorius žiemai

Retinolis: kaip teisingai pradėti naudoti rudenį
Sveikata ir grožis

Retinolis: kaip teisingai pradėti naudoti rudenį

7 žalingi įpročiai, kurių verta atsikratyti iki 50-ies
Uncategorized

7 žalingi įpročiai, kurių verta atsikratyti iki 50-ies: ilgesnio ir sveikesnio gyvenimo pagrindas

Obuolių dieta. Laikykitės jos tinkamai ir svoris kris savaime
Sveikata ir grožis

Obuolių dieta. Laikykitės jos tinkamai ir svoris kris savaime

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?