Citrininiai sausainiai su čiobreliais – šie sausainiai tai subtilaus aromato, traškiais krašteliais ir minkštu vidumi desertas, kuris nepaliks abejingų.

Citrininiai sausainiai su čiobreliais: receptas
Tobulai tinka popietės arbatai arba kaip mažas malonumas bet kuriuo dienos metu.
Ingredientai:
- 150 g maltų migdolų
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo
- ¼ arb. š. druskos
- ¼ arb. š. sodos
- 2 valg. š. klevų sirupo
- ½ arb. š. šviežių čiobrelių (pagal skonį)
- 1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Maisto smulkintuvu trinti migdolus, kukurūzų krakmolą, druską ir sodos, kol mišinys taps panašus į trupinius.
3. Įpilti klevų sirupą, suberti čiobrelių lapelius ir tarkuotą citrinos žievelę, ir trumpai sumaišyti, kol susidarys vientisas tešlos kamuolys.
4. Išimti tešlą iš smulkintuvo. Padalinti ją į 10 vienodų gabalėlių, suformuoti golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus, tuomet kiekvieną švelniai suploti delnuose ir dėti ant paruoštos kepimo skardos, paliekant tarpus tarp sausainių.
5. Kepti 10-12 min, kol krašteliai taps traškūs ir auksinės spalvos. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti. Sausainiai taps traškūs išorėje, bet vidus liks minkštas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.