Citrininiai sausainiai su kardamonu – tai kvapnūs, lengvai saldūs sausainiai su subtilia citrinos gaiva ir egzotišku kardamono aromatu.

Citrininiai sausainiai su kardamonu: receptas
Jie purūs, traškūs ir elegantiškai atrodo, todėl puikiai tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui prie arbatos ar kavos, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 225 g sviesto (minkšto)
- 150 g cukraus
- 1 citrinos žievelė
- 250 g miltų
- 100 g maltų migdolų
- 3 arb.š. malto kardamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Iškloti 2 dideles skardas kepimo popieriumi.
2. Elektriniu rankiniu plaktuvu išplakti sviestą, cukrų ir citrinos žievelę dideliame dubenyje. Plakti kol masė taps šviesi ir puri.
3. Įmaišyti miltus, maltus migdolus ir kardamoną. Maišyti kol tešla taps vientisa ir standi.
4. Suformuoti 24 rutuliukus ir sudėti po 12 ant kiekvienos kepimo skardos – palikti tarp jų tarpus.
5. Kiekvieną sausainį paspausti stiklinės dugnu, kad šiek tiek suplokštėtų.
6. Kepti vieną skardą vienu metu 12-14 minučių, kol sausainiai taps švelniai auksinės spalvos.
7. Leisti kelias minutes atvėsti skardoje, tuomet perkelti ant grotelių. Atvėsę sausainiai taps traškūs. Laikyti sandariame inde ir suvartoti per 7 dienas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.