Citrininis mėlynių pyragas – tai švelnaus skonio pyragas, kuriame susijungia citrinų gaiva ir mėlynių sultingumas.
Citrininis mėlynių pyragas: receptas
Lengvas, drėgnas ir gaivus kepinys, tinkantis tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiškai progai.
Ingredientai:
- 125 g sviesto
- 225 gcukraus
- 2 kiaušiniai
- 250 g grietinės
- 1 citrina
- 300 g miltų
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 150 g mėlynių
Kremui: - 50 g sviesto
- 300 g cukraus pudros
- 200 g kreminio sūrio
- 1-2 valg. š. citrinos sulčių
- 50 g mėlynių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi kepimo formą.
2. Sviestą ir cukrų išplakti iki purumo, tuomet po vieną įplakti kiaušinius. Įmaišyti grietinę, citrinos sultis ir žievelę, miltus bei kepimo miltelius. Atsargiai įmaišyti mėlynes.
3. Paruoštą tešlą sukrėsti į formą ir kepti 40-45 min, kol ištraukus medinį pagaliuką jis bus švarus. Išimti pyragą iš orkaitės ir visiškai atvėsinti.
4. Tuo metu paruošti kremą: išplakti sviestą su cukraus pudra, kol taps puri masė. Įmaišyti kreminį sūrį ir citrinos sultis. 5. Kremą užtepti ant atvėsusio pyrago, apibarstyti mėlynėmis ir pabarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.