Cukinijų apkepas – tai švelniai kreminis, aromatingas cukinijų patiekalas, kuriame susijungia lengvumas ir jaukumas.
Cukinijų apkepas: receptas
Tai universalus, švelnus ir elegantiškas patiekalas, tinkantis lengvai vakarienei arba kaip priedas prie mėsos patiekalų.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 800 g cukinijų
- kelios čiobrelių šakelės
- kelios baziliko lapeliai
- 100 ml grietinės
- 50 ml pieno
- 1 arb. š. kvietinių miltų
- 75 g kietojo sūrio
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Į didelę keptuvę su dangčiu supilti alyvuogių aliejų. Sudėti griežinėliais pjaustytas cukinijas ir smulkintas žoleles, pagardinti druska ir pipirais.
3. Uždengus keptuvę, troškinti apie 10 min, kartkartėmis pamaišant, kol cukinijos šiek tiek suminkštės.
4. Perkelti viską į orkaitėje naudojamą indą. Dubenyje išplakti grietinę, pieną ir miltus, pagardinti druska. Užpilti šį mišinį ant cukinijų – jis jų visiškai nepadengs, tačiau taip ir turi būti.
5. Užberti tarkuotą sūrį ir kepti apie 25 min, kol viršus taps rusvas ir burbuliuojantis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.