ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Cukinijų blyneliai su slaptu ingredientu: jūsų svečiai tikrai prašys recepto!
Vegetariški patiekalai

Cukinijų blyneliai su slaptu ingredientu: jūsų svečiai tikrai prašys recepto!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Cukinijų blyneliai – tai paprastas, bet tuo pačiu išskirtinis patiekalas, galintis paįvairinti jūsų virtuvę. Sezono metu cukinijų dažnai būna daugiau, nei spėjame suvalgyti, todėl kyla klausimas, ką iš jų pagaminti. Cukinijų blyneliai yra puikus sprendimas – jie nekaloringi, nebrangūs, lengvai pagaminami ir patinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Be to, tokie blyneliai gali tapti gardžia vakariene ar netgi lengvu užkandžiu svečiams.

Cukinijų blyneliai su slaptu ingredientu
Cukinijų blyneliai su slaptu ingredientu

Kodėl verta rinktis cukinijų blynelius

Cukinijų blyneliai išsiskiria ne tik skoniu, bet ir nauda sveikatai. Cukinijos turi daug skaidulų, mineralų ir vitaminų, kurie padeda palaikyti gerą virškinimą ir bendrą organizmo būklę. Tuo tarpu kietasis sūris suteikia sotumo, skonio gilumo ir puikiai papildo daržovių lengvumą. Tokie cukinijų blyneliai puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, o juos gaminti galima kartu su visa šeima.

Cukinijų blyneliai: receptas

Ingredientai:

  • 1 kg cukinijų
  • 200 g kietojo sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 6 valg. š. miltų
  • druska pagal skonį
  • malti juodieji pipirai pagal skonį

Kaip gaminti cukinijų blynelius

Taip pat skaitykite

Sūrio ir vyno derinimo menas: kaip pasirinkti tobulą kombinaciją?
Sūrio ir vyno derinimo menas: kaip pasirinkti tobulą kombinaciją?
2025-07-17
Pikantiški varškės ir cukinijų vafliai
Pikantiški varškės ir cukinijų vafliai
2025-07-03
Mitybos ekspertai pasakojo, kas ir kodėl turėtų valgyti cukinijas
Mitybos ekspertai pasakojo, kas ir kodėl turėtų valgyti cukinijas
2025-10-14
Enčilados su sūriu ir cukinija receptas
Enčilados su sūriu ir cukinija: tobulas vegetariškas patiekalas
2025-08-12

Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, įberkite druskos ir palikite 15 minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Nusunkite skystį, įmuškite kiaušinius, suberkite pipirus, miltus ir galiausiai tarkuotą kietąjį sūrį. Masę gerai išmaišykite. Formuokite cukinijų blynelius ir kepkite saulėgrąžų aliejuje ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Patiekimo idėjos

Paruošti cukinijų blyneliai puikiai dera su grietine, natūraliu jogurtu ar šviežiomis daržovėmis. Norint paįvairinti skonį, galima įdėti česnako, krapų ar kitų mėgstamų prieskonių. Šis patiekalas tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam meniu – cukinijų blyneliai visada sulauks komplimentų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukinijoscukinijų blyneliaisūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 tobulo didkepsnio paruošimo paslaptys („Steiko”): mėsos rūšis ir kepimo laikas
Naudinga

5 tobulo didkepsnio paruošimo paslaptys („Steiko”): mėsos rūšis ir kepimo laikas

Tiesa – vyne: ar tikrai tampame atviresni ir sąžiningesni, kai esame apsvaigę
Sveikata ir grožis

Tiesa – vyne: ar tikrai tampame atviresni ir sąžiningesni, kai esame apsvaigę

Pavojingas graužikų platinamas virusas Ukrainoje: kaip apsisaugoti nuo hantaviruso?
Sveikata ir grožis

Pavojingas graužikų platinamas virusas fiksuojamas Ukrainoje: ar ši infekcija gali pasiekti Lietuvą?

Burokėlių lapai – vertingas maistas, kurio nereikėtų išmesti
Sveikata ir grožis

Burokėlių lapai – vertingas maistas, kurio nereikėtų išmesti

Burtai, kuriuos moterys naudodavo meilėje siekdamos išsaugoti partnerį
Įdomu

Burtai, kuriuos moterys naudodavo meilėje, siekdamos išsaugoti partnerį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?