ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Daržovių rizotas – vakarienei be mėsos
Receptai

Daržovių rizotas – vakarienei be mėsos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Daržovių rizotas – tai jaukus, šildantis patiekalas, kuriame susipina švelnios daržovės, ryškūs citrusiniai akcentai ir šiek tiek aštrumo.

Daržovių rizotas
Daržovių rizotas

Daržovių rizotas: receptas

Tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiai vakarienei, šis rizotas išsiskiria savo sodriu skoniu, subtilia tekstūra ir universaliu derinimu su mėgstamais priedais.

Ingredientai:

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 salierų stiebai
  • 2 česnako skiltelės
  • 275 g rizoto ryžių
  • 100 ml sauso vermuto arba balto vyno (nebūtina)
  • 1 litras sultinio
  • 2 žiupsneliai džiovintų čili dribsnių
  • 1 citrinos tarkuota žievelė
  • 50 g tarkuoto Parmezano
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • šviežiai kapotų petražolių patiekti (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, gabaliukais pjaustytas morkas ir salierus, gerai išmaišyti, uždengti ir kepti ant silpnos kaitros 10-12 min, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus, 2-3 kartus pamaišyti, kad neprisviltų. Sudėti traiškytą česnaką ir kepti dar 2 min, vis maišant.
2. Suberti rizoto ryžius ir, nuolat maišant, kepti minutę. Supilti vermutą (arba vyną, jei naudojamas) ir užvirti. Virti 30-40 sek, maišyti.
3. Supilti visą sultinį ir suberti čili dribsnius. Užvirinti ir virti ant silpnos kaitros neuždengus 22-25 min, kol ryžiai suminkštės ir patiekalas taps itin kremiškas. Pirmas 10 virimo minučių maišyti kas 4-5 minutes, o vėliau – dažniau, kai skystis garuoja ir ryžiai brinksta; paskutines 5 minutes maišyti nuolat.
4. Įmaišyti citrinos žievelę ir tarkuotą kietąjį sūrį. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį, patiekti apibarstytą papildomu Parmezano sūriu ir, jei norisi, šviežiomis kapotomis petražolėmis.

Taip pat skaitykite

Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis
Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis ir fantastiškas skonis!
2025-09-10
Kokosinės krevetės
Kokosinės krevetės – romantiškai vakarienei
2025-06-26
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Garuose ruoštas ešerys su padažu
2025-06-04
Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
2025-10-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Be mėsosDaržovės su ryžiaisdaržovių patiekalaiDaržovių rizotasryžių patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kada geriausia balinti medžius? Pavasarį, vasarą ar rudenį?
Sodas ir daržas

Kada geriausia balinti medžius? Pavasarį, vasarą ar rudenį?

Kaip pasirinkti kokybišką matcha arbatą: išsamus gidas
Sveikata ir grožis

Kaip pasirinkti kokybišką matcha arbatą: išsamus gidas

Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
Receptai

Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą

Ar Iranas iš tiesų neteko savo branduolinio ginklo svajonės?
Lietuva ir pasaulis

Slapta JAV operacija: Ar Iranas iš tiesų neteko savo branduolinio ginklo svajonės?

Atskleistas mūsų valgomo maisto poveikis burnai ir kūnui
Sveikata ir grožis

Atskleistas mūsų valgomo maisto poveikis burnai ir kūnui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?