ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Datulės su sezamų pasta ir šokoladu
Desertai

Datulės su sezamų pasta ir šokoladu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Datulės su sezamų pasta ir šokoladu
Datulės su sezamų pasta ir šokoladu

Datulės su sezamų pasta ir šokoladu – tai išraiškingo skonio desertinis užkandis, kuriame susilieja saldumas, švelni tekstūra ir subtilūs prieskonių akcentai.

Datulės su sezamų pasta ir šokoladu: receptas

Ingredientai:

  • 1½ valg. š. sezamų pastos
  • 10 medjool datulių (be kauliukų)
  • 100 g tamsaus šokolado
  • ½ a. š. maltų kardamono sėklų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į kiekvieną datulę įdėti šiek tiek sezamų pastos.
2. Sudėti ant kepimo skardos ar šaldymui tinkamos lentelės ir padėti į šaldiklį, kol sezamų pasta sukietės.
3. Tuo metu ištirpinti šokoladą karščiui atspariame dubenyje virš puodo su vos verdančiu vandeniu (būtinai užtikrinti, kad dubens dugnas neliestų vandens). Į ištirpintą šokoladą įmaišyti maltą kardamoną.
4. Datules perkelti į serviravimo lėkštę ir aplieti šokolado mišiniu. Patiekti iš karto.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:DatulėsŠokoladas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Beigeliai, jų istorija ir receptas.
Naudinga

Beigeliai: kaip jie atsirado, lengvas receptas ir variacijos

2025-07-14
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Receptai

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai

2025-07-28
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Mėsos patiekalai

Vietnamietiški suktinukai su jautiena

2025-07-11
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Desertai

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?