Datulių ir graikinių riešutų pyragas – tai drėgnas, sodraus skonio pyragas, praturtintas subtiliu kavos aromatu.
Datulių ir graikinių riešutų pyragas: receptas
Tai puikus desertas prie kavos ar arbatos, ypač tinkantis jaukiems savaitgalio popiečiams ar šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 100 g sviesto (minkšto)
- 250 g minkštų datulių (be kauliukų)
- 150 ml verdančio vandens
- 1 arb. š. tirpios kavos granulių
- 75 g cukraus
- 55 g tamsaus rudojo cukraus
- 2 kiaušiniai
- 225 g miltų su kepimo milteliais (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 100 g graikinių riešutų
- 1 valg. š. rudojo cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti 900 g kekso formą sviestu ir iškloti jos dugną bei šonus sviestu patepta kepimo popieriaus juostele.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti sviestą, kapotas datules, verdantį vandenį ir tirpią kavą. Išmaišyti ir palikti 30 min, kad sviestas ištirptų, o datulės suminkštėtų.
3. Į datulių mišinį suberti smulkų ir tamsų rudąjį cukrų, gerai išmaišyti, kad cukrus ištirptų ir neliktų gumuliukų. Įmušti kiaušinius ir vėl išmaišyti.
4. Persijoti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos į tą patį dubenį ir maišyti kol tešla taps lygi. Įdėti visus, išskyrus vieną šaukštą, smulkiai kapotus graikinius riešutus ir dar kartą išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą, išlyginti viršų, užberti likusius riešutus ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
5. Kepti orkaitės viduryje 30 min, tada sumažinti temperatūrą iki 170 °C temperatūros ir kepti dar 25-30 min, kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus. Jei viršus per greitai ruduoja, laisvai uždengti folija arba kepimo popieriumi.
6. Išimti pyragą iš orkaitės, palikti formoje 3-4 min, tuomet atsargiai iškelti ir perkelti ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.