Senesnių šaldiklių, kuriuose nėra „be šerkšno“ sistemos, paviršiuje dažnai susidaro storas ledo ar sniego sluoksnis. Nereikia visiškai atitirpinti šaldiklio kiekvieną kartą – yra paprastas metodas, kuris padės lengvai pašalinti ledą ir užkirsti kelią jo greitam susidarymui.
Greitas būdas atitirpinti šaldiklį
Pastebėjus šerkšno sluoksnį, pirmiausia ištuštinkite šaldiklį. Į vidų įdėkite kelis plastikinius butelius, pripildytus karšto vandens – ledas ištirps kur kas greičiau.
Po to pašalinkite likučius, sausai iššluostykite paviršių ir vatos gabalėliu patepkite glicerinu. Dėl šio metodo ledas susiformuos daug lėčiau. Jei glicerino neturite, tiks ir augalinis aliejus.
Kaip greičiau atitirpinti ledą
- Plastikiniai karšto vandens buteliai gali padėti 10 kartų pagreitinti procesą.
- Naudokite purkštuvą su karštu vandeniu – užpurškus ant ledo, jis tuoj pat pradės tirpti. Svarbu nuvalyti vandens perteklių, kad paviršius būtų sausas.
- Pastatykite priešais šaldiklį ventiliatorių arba naudokite plaukų džiovintuvą – ledas tirps tiesiog jūsų akyse.
Kaip užkirsti kelią šaldiklio apledėjimui
- Visi produktai šaldiklyje turi būti sandariai uždaryti, kad neišsiskirtų drėgmė.
- Patikrinkite durelių sandarinimo gumą. Įdėkite popieriaus juostelę tarp durelių ir pabandykite ją ištraukti – jei lengvai traukiama, guma pažeista ir reikia ją pakeisti.
- Po kiekvieno visiško atitirpinimo paviršių patepkite glicerinu arba aliejumi – tai lėtina naujo ledo susidarymą.
Šių paprastų patarimų dėka šaldiklis bus švarus ir be ledo, o maistas – ilgiau išliks šviežias.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.