ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
Receptai

Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!

Maža sauja grybų suteikia žavesio net paprasčiausiam patiekalui ir suteikia universalumo tiems, kurie yra sudėtingesni. Tai gerai supranta kai kurie italų restoranų savininkai. Tačiau jūsų virtuvėje taip pat gali atsirasti grybų padažas, kuris patiks visiems.

Žinoma, galite naudoti labiausiai paplitusius pievagrybius, kaip dažnai daroma Vidurio Europoje (kažkodėl miško grybai nėra labai vertinami). Tačiau jei po ranka jų nėra, galite naudoti voveraites ar kitus valgomus grybus.

Grybų padažas – receptas

Kvapnus, švelnus ir universalus grybų padažas puikiai tinka tiek prie mėsos, tiek prie bulvių, makaronų ar kruopų patiekalų. Jis suteikia maistui sodraus skonio ir malonios tekstūros. Vos per kelias minutes paruošiamas padažas gali tapti tikru pietų ar vakarienės akcentu.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Šilauogių galetė
Šilauogių galetė – greitai paruošiamas desertas
2025-07-21
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
2025-09-04
Kaip pasigaminti burokėlių sultis - receptas su apelsinais ir morkomis
Kaip pasigaminti burokėlių sultis – receptas su apelsinais ir morkomis
2025-07-12
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis: puiki idėja pusryčiams
2025-07-17
  • Pievagrybių 200 g
  • Grietinėlės 300 ml
  • Sviesto 50 g
  • Svogūno 1 vnt
  • Česnakų 2 skiltelių
  • Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Kaip gaminti?

  1. Nuplaukite grybus ir smulkiai supjaustykite.
  2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, kepkite keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs. Tada suberkite grybus ir kepkite, kol skystis išgaruos.
  3. Kitoje keptuvėje apkepkite miltus svieste, kol apskrus. Tada įpilkite riebios grietinėlės ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  4. Į kreminį padažą suberkite grybus ir kartkartėmis pamaišydami troškinkite dar 5 minutes. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.

Džiovinti grybai taip pat tinka padažui. Jie geriausiai tinka visų rūšių skystiems patiekalams: sriuboms, padažams ir makaronams. Tiesiog nepamirškite, kad prieš naudojimą juos reikia nuplauti ir mirkyti porą valandų. Tai būtina, nes prieš džiovinant jų negalima nuplauti! Išmirkę jie vėl pasidaro minkšti ir padidėja apimtis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Grybų padažasPadažaiPatiekalai su grybais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pamasažuokite šią kūno dalį prieš miegą
Sveikata ir grožis

Pamasažuokite šią kūno dalį prieš miegą: užmigsite vos per 2 minutes!

Koks sveikiausias būdas paruošti bulves.
Naudinga

Atskleidė, koks sveikiausias būdas paruošti bulves: išsaugokite maistines medžiagas

4 zodiako ženklai tikri patriotai.
Horoskopai

Šie 4 zodiako ženklai – tikri savo šalies patriotai

Močiutė man atskleidė paslaptį apie kaštonus: prisirinkite jų pakankamai!
Sveikata ir grožis

Močiutė man atskleidė paslaptį apie kaštonus: prisirinkite jų pakankamai!

Drabužių kandys pagaliau liausis naikinti jūsų spintą: paprasti būdai atsikratyti kenkėjų visam laikui
Gyvenimas

Drabužių kandys pagaliau liausis naikinti jūsų spintą: paprasti būdai atsikratyti kenkėjų visam laikui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?