ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
Naudinga

Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę

Kai norisi kažko saldaus, druska dažniausiai būna paskutinis dalykas, apie kurį pagalvojame. Ir visai be reikalo, nes ji ne tik sustiprina saldžių kepinių ir desertų skonį, bet ir padeda stabilizuoti jų konsistenciją bei pagerinti patiekalo išvaizdą. Sužinokite, kodėl druskos naudojimas gali būti itin naudingas gaminime.

Pasak Rosemary Trout, Drekselio universiteto Kulinarijos menų ir maisto mokslų departamento programos vadovės, „druska sustiprina maisto skonį, leisdama mums pilnai pajusti saldų, rūgštų ir umami skonius“. Ji taip pat pabrėžia, kad druska gali „slopinti kartumą“, kuris natūraliai nėra pageidaujamas desertuose. Be to, druska reguliuoja mielių vystymosi greitį tešloje ir skatina kepinių parudavimą, suteikdama jiems patrauklią išvaizdą.

Tinkamas druskos kiekis

Dažnai kepinių receptuose reikiamas druskos kiekis nurodomas tiesiog kaip „žiupsnelis“. Tačiau kiek iš tikrųjų tai yra? Ekspertai rekomenduoja pradėti nuo vieno arbatinio šaukštelio ir paragauti mišinio ar tešlos. Kepant duoną, į kiekvienus du puodelius miltų rekomenduojama įmaišyti apie pusantro šaukštelio druskos.

Kai kurie skoniai ypatingai dera su druska. Pavyzdžiui, šokoladas, karamelė, riešutai bei riešutų sviestas, taip pat kava – visi šie ingredientai įgauna ryškesnį skonį, kai derinami su druska. Todėl ruošiant desertus su šiais ingredientais galite drąsiai didinti druskos kiekį iki ¼ šaukštelio ar net daugiau.

Taip pat skaitykite

Burokėlių humusas
Burokėlių humusas – tobulas su daržovių lazdelėmis
2025-08-06
Greitas tinginių Napoleonas
Greitas tinginių Napoleonas – jokio ilgo gaminimo
2025-07-18
Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas
2025-06-29
Kodėl į sultinį vertėtų įmesti ledo kubelį?
Kodėl į sultinį vertėtų įmesti ledo kubelį?
2025-11-11

Druskos naudojimas ir tinkamas kiekis

Stambios druskos naudojimas

Be įprastos valgomosios ar smulkių kristalų jūros druskos, galite naudoti druską stambiu pavidalu. Šios rūšies druska, pavyzdžiui, Maldon, rožinė Himalajų ar prancūziška pilkoji druska, naudojama patiekalą patiekiant. Ji gali suteikti desertui ne tik subtilų sūrumą, bet ir malonų traškumą be įprastai druskai būdingo kartumo.

Nepamirškite, kad druska yra ne tik skonio stipriklis, bet ir svarbus pagalbininkas, kuriant tobulą tekstūrą bei skonio balansą. Eksperimentuodami su druska, galite atrasti naujų desertų skonių dimensijų. Tad kitą kartą, gamindami šokoladinį pyragą ar riešutų sviesto sausainius, nepamirškite įmaišyti žiupsnelio (ar daugiau!) šio universalaus ingrediento!

Šaltinis: klopotenko.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:druskakepiniaiMaisto skonis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Štai kodėl savo namuose verta turėti pinigų medį!
Sodas ir daržas

Štai kodėl savo namuose verta turėti pinigų medį!

Jus ar artimuosius lydi dažnas žiovulys? Štai, ką apie tai sako specialistai.
Sveikata ir grožis

Jus ar artimuosius lydi dažnas žiovulys? Štai, ką apie tai sako specialistai

Zodiako ženklai, kurie nepasimoko iš savo klaidų
Horoskopai

Zodiako ženklai, kurie nepasimoko iš savo klaidų

Granatų nauda žmogaus organizmui
Sveikata ir grožis

Granatų nauda žmogaus organizmui

Nelikite vienišas
Gyvenimas

Kodėl vis dar esate vienišas? Ekspertų įžvalgos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?