Du kartus keptos bulvės – tai sotus ir jaukus patiekalas, kuriame traškios bulvių žievės slepia kreminį, gardžiai sūrų įdarą.
Du kartus keptos bulvės: receptas
Tai puikus pasirinkimas šeimos vakarienei, užkandžiui ar šventei, kai norisi kažko paprasto, bet ypatingo.
Ingredientai:
- 2 arb. š. augalinio aliejaus
- 4 juostelės šoninės
- 1 svogūnas
- 250 g šaldytų žirnelių
- 4 bulvės
- 200 g minkšto sūrio su česnakais ir žolelėmis
- 75 g čederio sūrio
- druska ir malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Nuplauti ir gerai nusausinti bulves. Subadyti jas šakute ir įtrinti nedideliu kiekiu aliejaus. Dėti bulves ant kepimo skardos ir kepti 1-1¼ val, arba kol visiškai iškeps. Bulves pilnai atvėsinti.
2. Tuomet įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
3. Įkaitinti aliejų mažoje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Kepti smulkintus šoninės gabalėlius apie 5 min, kol ims traškėti. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti dar 5 min, kol suminkštės.
4. Tuo tarpu dėti žirnelius į mikrobangų krosnelei tinkamą dubenį, uždengti ir kaitinti mikrobangėje 3 min, arba kol atitirps (arba virti nedideliame puode verdančio vandens 2 min). Gerai nusausinti.
5. Perpjauti šaltas bulves per pusę ir išskobti minkštimą į didelį dubenį, paliekant beveik tuščias žieves.
6. Sutrinti išskobtą bulvių minkštimą. Sudėti traškios šoninės mišinį, žirnelius ir minkštą sūrį. Pagardinti druska ir pipirais ir gerai išmaišyti.
7. Dėti bulvių žieves ant kepimo skardos ir šaukštu sudėti bulvių košės mišinį. Apibarstyti sūriu ir kepti 20-25 min, arba kol patiekalas gerai įkais ir sūris taps auksinės rudos spalvos.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.