Džiovinti apelsinai pastaruoju metu tapo tikra šventinių dekoracijų tendencija. Jie puikiai tinka Kalėdiniams vainikams, eglutės papuošimams ar net desertų puošimui. Laimei, šį grožį galima pasidaryti ir namuose, laikantis kelių paprastų taisyklių, kad vaisiai neištamsėtų ir nesutrūkinėtų.
Kaip paruošti apelsinus džiovinimui
Pirmasis žingsnis – tinkamas vaisių paruošimas. Nuplaukite apelsinus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Tuomet supjaustykite plonais apskritimais, kurių storis ne didesnis kaip 3–4 mm. Svarbu nuvalyti sultis nuo abiejų pusių, kad apelsinai neprarastų formos džiovinant.
Džiovinimo procesas orkaitėje
Apelsinų skilteles išdėliokite vienu sluoksniu ant silikoninio kilimėlio arba kepimo popieriumi išklotos skardos. Įjunkite orkaitės ventiliatoriaus režimą ir džiovinkite 30 minučių 150°C temperatūroje, apversdami kas 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 70°C ir džiovinkite dar 2 valandas, apverčiant kas 30 minučių. Išimkite apelsinus ir palikite parai kambario temperatūroje, kad visiškai išdžiūtų.
Kaip naudoti džiovintus apelsinus dekoravimui
Džiovinti apelsinai puikiai tinka kaip namų puošmena, eglutės papuošimai, desertų dekoracijos ar dovanos. Jie suteikia malonų aromatą ir šventinę nuotaiką. Jei spalva nėra tokia sodri, vaisius galima naudoti arbatoms, karštiems gėrimams arba kaip traškučius. Taip pat juos galima nudažyti, pavyzdžiui, sidabrine spalva, kad dekoracijos būtų dar įspūdingesnės.
Kiti citrusiniai vaisiai ir dekoravimo patarimai
Be apelsinų, džiovinti galite citrinas, laimus, greipfrutus, pomelus, mandarinus. Gražų efektą sukuria įvairių spalvų ir dydžių vaisių derinys. Taip pat puikiai tinka obuoliai, kriaušės ar kiviai, kurie suteikia dekoracijoms papildomą spalvų ir formų įvairovę.
Džiovinti apelsinai ir kiti vaisiai leis jūsų namams spindėti šventine nuotaika, o jų aromatas ir spalvos sukurs jaukią atmosferą visai šeimai.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.