ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Filo tešlos trikampiai su feta ir špinatais
Receptai

Filo tešlos trikampiai su feta ir špinatais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Filo tešlos trikampiai su feta ir špinatais
Filo tešlos trikampiai su feta ir špinatais

Filo tešlos trikampiai su feta ir špinatais – tai lengvi, traškūs pyragėliai, kuriuose dera žalumynų gaiva, sūrio švelnumas ir aromatingi prieskoniai.

Filo tešlos trikampiai su feta ir špinatais: receptas

Tai gardus, lengvas, bet kartu sotus patiekalas vakaro užkandžiams ar šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejaus purškiklis
  • 1 svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 350 g lapinių (kale) kopūstų
  • 350 g špinatų
  • 250 g fetos sūrio
  • 50 g kedro riešutų
  • 20 g krapų
  • ½ muskato riešuto
  • 1 citrina
  • 6 lakštai filo tešlos
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant stiprios kaitros. Sudėti smulkintą svogūną ir kepti 4-5 min, kol suminkštės, prireikus įpilti šlakelį vandens (jei pradeda svilti). Sudėti trintą česnaką ir kepti dar 2 min. Lapiniams kopūstams išpjauti stiebus, susmulkini lapus, sudėti į keptuvę ir kepti 2-3 min, kol suminkštės. Įmaišyti špinatus, tada nukelti nuo kaitros – špinatai šiek tiek nuvys. Pagardinti druska ir pipirais. Palikti visiškai atvėsti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Į atvėsusias daržoves įmaišyti trupintą fetą, kedro riešutus, smulkintus krapus, tarkuotą muskatą ir smulkiai nutarkuotą citrinos žievelę. Padalyti įdarą į šešias dalis. Išvynioti filo tešlą; laikyti ją po drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų.
3. Patiesti vieną filo lakštą ant darbastalio trumpuoju kraštu į save ir patepti kraštus trupučiu aliejaus. Ant apatinės dalies, maždaug 15 mm nuo apačios ir kairiojo krašto, dėti porciją įdaro ir suformuoti trikampį. Perlenkti dešinę tešlos pusę, tuomet perlenkti apatinį kairį kampą ant įdaro, kad gautųsi trikampis. Toliau lenkti pakaitomis viršun ir į šoną, kol bus pasiektas viršus. Kraštą užklijuoti trupučiu aliejaus. Lengvai apipurkšti aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis ir dėti ant skardos. Kepti 20-25 min, kol gražiai apskrus. Patiekti.

Taip pat skaitykite

Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
2025-06-05
Ką skirtingos pasaulio šalys mėgsta gaminti iš kiaušinių?
Ką skirtingos pasaulio šalys labiausiai mėgsta gaminti iš kiaušinių?
2025-08-22
Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje
Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-19
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais – vienos mėgstamiausių vasarą
2025-07-16

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Filo tešlaFilo tešlos trikampiai su feta ir špinataiskepiniaiKepiniai su špinataisŠpinataiužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Skaisti oda ir balta šypsena vos iš 2 ingredientų.
Sveikata ir grožis

Norite skaisčios odos ir baltesnės šypsenos? Jums reikės vos 2 ingredientų!

Kava su sviestu: sveikatingumo revoliucija ar dar viena mada?
Sveikata ir grožis

Kava su sviestu: sveikatingumo revoliucija ar dar viena mada?

Kaip įveikti išsiskyrimą: 7 žingsniai į emocinį atsigavimą
Gyvenimas

Kaip įveikti išsiskyrimą: 7 žingsniai į emocinį atsigavimą ir naują pradžią

Dažniausios valymo klaidos, dėl kurių pinigai palieka namus
Gyvenimas

Dažniausios valymo klaidos, dėl kurių pinigai palieka namus

Kurių Zodiako ženklų atstovai sensta greičiau nei kiti?
Horoskopai

Kurių Zodiako ženklų atstovai sensta greičiau nei kiti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?