ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Gaivios ir maistingos salotos su avokadu bei feta: receptas ir patarimai
Receptai

Gaivios ir maistingos salotos su avokadu bei feta: receptas ir patarimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-14
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Salotos su feta
Salotos su feta

Salotos – tai ne tik lengvas, bet ir sveikas pasirinkimas, kuris gali tapti tiek užkandžiu, tiek pagrindiniu patiekalu.

Vienas iš universalių receptų, tinkančių tiek pietums, tiek vakarienei, yra salotos su avokadu ir feta. Šis derinys ne tik puikiai dera skonio prasme, bet ir praturtina organizmą svarbiais vitaminais bei mineralais.

Salotos su avokadu ir feta – receptas

Salotų sudedamosios dalys turi būti šviežios, kad jų skonis būtų nepriekaištingas.

Salotos su avokadu
  • 1 didelio avokado, kuris suteiks kreminį tekstūrą;
  • 150 g fetos sūrio, dėl kurio patiekalas taps sūresnis ir išraiškingesnis;
  • 2 vidutinių pomidorų – jų rūgštumas suteiks balanso;
  • 1 agurko, kuris atneš gaivumo;
  • 1 raudonojo svogūno, kuris praturtins skonį subtiliu aitrumu;
  • 2 saujų salotų mišinio (galite naudoti romainę, špinatus, rukolą ar kitas mėgstamas salotas);
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus ir 1 šaukšto citrinos sulčių – tai puikus padažas;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Žiupsnelio šviežių krapų arba petražolių, kurie pridės aromato ir spalvos.
  1. Pasiruoškite daržoves. Nuplaukite visas daržoves ir nusausinkite. Avokadą perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką, minkštimą supjaustykite kubeliais. Pomidorus ir agurką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną – plonais griežinėliais.
  2. Ruoškite pagrindą. Dideliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, pomidorus, agurkus ir svogūnus.
  3. Pridėkite feta ir avokadą. Švelniai įmaišykite avokado kubelius ir feta sūrį, kad šie ingredientai nesutrintų.
  4. Pagardinkite. Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus. Užpilkite šį mišinį ant salotų ir atsargiai išmaišykite.
  5. Papuoškite. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais krapais ar petražolėmis.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šios salotos yra puikus pasirinkimas ne tik dėl skonio, bet ir dėl maistinės vertės. Avokadas yra turtingas sveikųjų riebalų, kurie padeda palaikyti širdies sveikatą, o feta sūris – puikus kalcio ir baltymų šaltinis. Šviežios daržovės užtikrina, kad organizmas gautų reikalingų vitaminų, o alyvuogių aliejus suteikia organizmui naudingų antioksidantų.

Patarimai ir variacijos

  • Norėdami salotoms suteikti papildomo traškumo, įmaišykite skrudintų riešutų, tokių kaip migdolai ar graikiniai riešutai.
  • Jei norite eksperimentuoti, pridėkite saulėje džiovintų pomidorų ar kaparėlių, kurie suteiks ryškesnio skonio.
  • Šias salotas galite paversti dar sočiau patiekiant jas su skrudinta duona ar šalia patiekdami keptą vištienos filė.

Salotos su avokadu ir feta – tai ne tik sveikas pasirinkimas, bet ir universali, greitai pagaminama galimybė mėgautis skaniu ir išraiškingu maistu.

Šis receptas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek vaišių stalui. Paruošimas neužims daug laiko, o rezultatas tikrai nudžiugins jus ir jūsų artimuosius!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://cookpad.com

ŽYMOS:avokadasfetasalotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba
Makaronų patiekalai

Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba

2025-07-14
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Naudinga

Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

2025-06-23
Vištienos troškinys su paprika
Mėsos patiekalai

Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas

2025-06-17
Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gėrimai

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti

2025-06-03

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?