ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu
Desertai

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu
Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu – šis desertas yra puikus pasirinkimas, jei norite patiekti kažką lengvo ir skanaus. Vyniotinis gaivus, saldus, šiek tiek rūgštus. Naudoti galima bet kokias savo mėgstamiausias uogas, taip desertas taps dar gardesnis.

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu: receptas

Puikiai tinka tiek kasdieniam desertui, tiek šventėms, nes kiekvienas gabalėlis suteikia malonumą su kiekvienu kąsniu.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 75 g auksinio smulkaus cukraus
  • 3 kiaušiniai (dideli)
  • 75 g kvietinių miltų

    Įdarui:
  • 300 g įvairių uogų (avietės, gervuogės, mėlynės)
  • ½ citrinos (tik smulkiai tarkuota žievelė)
  • 4 valg. š. citrinų padažo
  • 180 g kreminio sūrio (mažesnio riebumo)
  • 2 arb. š. cukraus pudros

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros.
2. Ištiesti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi ir lengvai apipurkšti aliejumi.
3. Suberti cukrų ir įmušti kiaušinius į didelį dubenį ir plakti elektriniu plaktuvu 6–8 min, arba kol masė taps šviesi ir sutirštės.
4. Persijoti miltus į masę ir švelniai įmaišyti šaukštu. Supilti į paruoštą formą ir šaukštu išlyginti, kol masė pasiskirstys tolygiai.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8–10 min, arba kol biskvitas taps elastingas prisilietus.
6. Leisti atvėsti 1–2 min, tada išversti ant didelio kepimo popieriaus lakšto. Atsargiai nulupti kepimo popierių ir uždengti švariu, drėgnu virtuviniu rankšluosčiu, palikti atvėsti.
7. Tuo tarpu sudėti uogas į didelį dubenį ir šakute šiek tiek sutrinti. Įberti citrinos žievelę, sudėti citrinų padažą, kreminį sūrį ir cukraus pudrą, gerai išmaišyti. Paskleisti ant biskvito tolygiu sluoksniu.
8. Naudojantis kepimo popieriumi, suvynioti biskvitą nuo vienos iš ilgesnių kraštinių.
9. Suvyniojus galima lengvai pabarstyti cukraus pudra, tuomet supjaustyti riekelėmis ir patiekti su papildomomis uogomis.

Taip pat skaitykite

Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
2025-07-14
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą.
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą
2025-08-12
Kaip pasigaminti maisto ruošinius šaldymui. Idėjos ir patarimai
Kaip pasigaminti maisto ruošinius šaldymui. Idėjos ir patarimai
2025-07-10
Žuvis tešloje: 30 puikių tešlos receptų, iš kurių tikrai rasite mėgstamiausius
Žuvis tešloje: 30 puikių tešlos receptų, iš kurių tikrai rasite mėgstamiausius
2025-11-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su uogomisLengvi desertaiSaldus vyniotinisVyniotinis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl pusryčiams neturėtumėte kasdien valgyti avižinių dribsnių?
Sveikata ir grožis

Kodėl pusryčiams neturėtumėte kasdien valgyti avižinių dribsnių?

Jautienos ir lęšių kukuliai
Mėsos patiekalai

Jautienos ir lęšių kukuliai

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų
Blynai

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų – skanūs ir naudingesni pusryčiai garantuoti

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
Receptai

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu

10 pratimų, kurie ypač naudingi vyresnėms nei 40 metų moterims
Sveikata ir grožis

10 pratimų, kurie ypač naudingi vyresnėms nei 40 metų moterims: koreguoja laikyseną ir mažina nuovargį!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?