ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų: būtinai išsisaugokite šį receptą!
Receptai

Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų: būtinai išsisaugokite šį receptą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų
Gaminu naminį sultinį be jokių chemikalų

Kartais gaminant praverčia sultinio kubelis, tačiau parduotuvėse siūlomi nelabai kokybiški kubeliai.

Pasirodo, juos yra labai paprasta namuose pasigaminti patiems.

Juos galėsite laikyti šaldytuve, be to, pagamintų kubelių užteks tikrai ilgam.

Naminis sultinys: receptas

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis
2025-08-11
Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui
2025-08-06
Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais
Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais
2025-07-18
Grybų džiovinimas: dažnas daro šias klaidas, dėl kurių vėliau tenka gėrybes išmesti
Grybų džiovinimas: dažnas daro šias klaidas, dėl kurių vėliau tenka gėrybes išmesti
2025-08-21
  • 3 morkų
  • 1 poro
  • 2 pastarnokų
  • 2 petražolių šaknų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1/2 kaliaropės
  • 1/2 saliero
  • 1/2 pankolio
  • 1 ciberžolės šaknies
  • Saujos petražolių
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • 80 g druskos

Kaip gaminti?

  1. Nuskuskite nuplautas morkas.
  2. Supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
  3. Nupjaukite poro galą.
  4. Perpjaukite pusiau, supjaustykite  griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
  5. Į dubenį suberkite kubeliais pjaustytą pastarnoką ir smulkintas petražoles.
  6. Sudėkite svogūną ir susmulkintas česnako skilteles.
  7. Nuimkite kaliaropių stiebus, nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
  8. Sudėkite susmulkintą pankolį ir salierą.
  9. Nulupkite ciberžolės šaknį, supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
  10. Galiausiai suberkite kapotas petražoles.
  11. Didelę keptuvę ištepkite aliejumi, suberkite daržoves ir gerai išmaišykite.
  12. Mišinį pabarstykite druska, išmaišykite ir kepkite, kol išsiskirs sultys.
  13. Uždenkite keptuvę dangčiu.
  14. Kepkite, kol suminkštės (maždaug 8 minutes).
  15. Supilkite mišinį į indą ir sumaišykite rankiniu maišytuvu.
  16. Daržovių masę supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai išlyginkite.
  17. Uždenkite folija, leiskite atvėsti ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
  18. Sultinį supjaustykite kubeliais ir suvyniokite į foliją.
  19. Sudėkite kubelius į sandarų plastikinį maišelį.
  20. Galima laikyti šaldiklyje.

Skanaus!

Video pamokėlė:

ŽYMOS:daržovėsNaminis sultinysPoras

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Astrologai įvardijo Zodiako ženklus, kurių nervų sistema yra pati trapiausia
Horoskopai

Astrologai įvardijo Zodiako ženklus, kurių nervų sistema yra pati trapiausia

Kaip skaitmeninės technologijos gali tapti švietimo jėga
Technologijos

Kaip skaitmeninės technologijos gali tapti švietimo jėga

Prieskoninė bananų duona
Desertai

Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas

Ryžių vanduo
Gyvenimas

Vietoj audinių minkštiklio naudokite ryžių vandenį. Skirtumas didžiulis

Banh mi
Mėsos patiekalai

Banh mi – Vietnamietiškas sumuštinis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?